Printed from Eigil Bergs homepage - 21-05-2024 02:05:06

Eigil og Trond til Nittedal fredag

03.05.2017
Fredag 5. mai kl. 20.00 går Eigil på scenen med Trond Granlund på Kulturverket Flammen i Nittedal. Billetter her

Se og hør Eigil og Trond i "Hyllest"-videoen (youtube)


PRESSESKRIV (kan lastes ned her - docx): 

Eigil Berg og Trond Granlund – et samarbeid med fartstid


Eigil Berg debuterte på plate i ten-årene, og da Trond Granlund for første gang i 1973 dukket opp på albumet ”R-O- C-K”, ble han backet av Eigil Berg og New Jordal Swingers. Utover 70-tallet delte de ofte scene på de legendariske rock’n’roll-konsertene på Soria Moria i Oslo, og Granlund var ofte gjest hos NJS under bandets årlige konserter i Oslo Konserthus med etterfølgende turneer.

Da Trond markerte sitt ti-års- jubileum, var Eigil duett-partner i NRK-sendingen med låta ”Driftin’”, og ti år etter fikk vi rock’n’roll-duetten ”Baby, let’s play house” på Tronds album ”20 years anniversary”. Eigil kvitterte med å spesialskrive duetten ”Till the song is gone” til Tronds utgivelse ”Pleasure and tears” i 1992 med en tekst som tok for seg begges karrierer, og Trond inviterte Eigil i studio som backing-musiker på stor-hit’en ”Himmelvogna” senere på 90-tallet.

Da Eigils solo-album ”Alhambra” ble nyutgitt på CD i 2007, var Eigils spesialskrevne duett med Trond på plass blant bonus-materialet, og året etter skrev han ”Bror min og jeg” til Trond, en låt som skulle dukke opp som tittellåta på Tronds utgivelse fra 2012. I 2011 kom utgivelsen ”Eigil Berg – Låtskriver” der et av innslagene var ”Hyllest”, nok en duett mellom disse veteranene i norsk musikkliv, en låt som også ble ledsaget av en video som også ble lagt ut på YouTube.

Både Tronds ”Bror min og jeg” og Eigils ”Låtskriver” har tekster av Ingvar Hovland, og ”Laura Mills”, som Eigil opprinnelig skrev for Paal Flaata, dukker opp på begge disse utgivelsene, da i Ingvar Hovlands norske gjendiktning.
Trond ble også invitert til duetten «Disney-jul» med Eigil da New Jordal Swingers leverte sitt jubileumsalbum «11 sanger» i 2014, og begge dukket også opp i felles scenesammenhenger det året.

I 2017 kom Tronds siste utgivelse «Arbeidersanger», der vi nok en gang fikk stifte bekjentskap med Eigils «Hyllest», denne gang i en helt ny og annerledes innspilling. Eigil Berg og Trond Granlund har sammen med Ingvar Hovland de siste årene også levert konserter i Egersund kirke, og når Eigil og Trond nå inviterer til en sjelden intimkonsert på Kulturverket Flammen i Nittedal, bør det være duket for både personlige favoritter og innslag fra to lange karrierer – kanskje til og med en dose rock’n’roll!

Utviklet av Atilla Moen-Duran