Printed from Eigil Bergs homepage - 21-05-2024 01:05:00

Eigil i NRKP2's Bluesasylet

10.05.2017
Eigil vil sammen med Knut Reiersrud geleide oss gjennom en hel time viet Ray Charles i NRKP2's BluesAsylet lørdag 13. mai kl. 18.03 med reprise på samme kanal 17. mai kl. 16.03.

Eigil forteller:
- Allerede det første bandet jeg spilte i hadde Ray Charles-låter på repertoaret, men det var fordi vi hentet dem fra britiske artister som Georgie Fame, Eric Burdon og Animals blant annet. Det var først da jeg gikk rett fra den ene konserten og inn på den neste under Ray Charles' første Norges-besøk i Njårdhallen i 1968 at jeg ble skikkelig frelst på det jeg hørte fra denne trollmannen. Etter det gikk jeg tilbake i tid og kjøpte alt jeg kom over av back-katalogen hans, jeg kjøpte jo selvsagt også alt nytt fra mannen (og det var mye) og fikk sett ham de gangene han besøkte Oslo, i tillegg til i New Orleans og i København.
Ray Charles spilte inn plater fra 1949 til 2004! - Tror nok jeg har dem alle ...
For de som vil sette seg inn i historien hans fra starten fram til midten av 60-tallet, anbefaler jeg Taylor Hackfords strålende film fra 2004 "Ray", en film som forteller det meste på forbilledlig vis. James Foxx fikk en velfortjent Oscar for hovedrollen. Men det var Ray Charles' musikk og stemme vi hørte i sangnumrene gjennom hele filmen. Sjekk ut!Utviklet av Atilla Moen-Duran