Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 10:07:12

Anne Nyutstumo

07.06.2017
Eigil har skrevet minneord:
- For veldig mange er hun fortsatt Ragna Rekkverk.
- For veldig mange er hun fortsatt vår fine og kjære Anne.

Olle Adolphson skrev:
- Så går vi bort, men ändå finns vi här i år och dar. Så länge människorna minns oss håller vi oss kvar.

Og Anne lever videre, selv om hun forlot oss 21. mai 2017, bare 59 år gammel. "Jorda ble et blidere sted å være for oss som fikk bli kjent med Anne", ble det sagt i en minnetale.
Fint sagt.
Anne ble "folkeie" som Ragna Rekkverk i serien om Pelle Parafins Bøljeband på TV og som medlem av Tramteatret. Etter det ble det mange roller i forskjellige oppsetninger, hun gjorde hele 189 forestillinger med solo-prosjektet "Drømmecontainer'n" så sent som i 2013.

Jeg har spilt med mange av "de store", men husker jeg følte meg stolt da jeg dro på turné med Anne. Som "Søn" i A/S Dameteater & Søn ble jeg invitert med på en to-ukers turné nord i landet med forestillingen "God dag og på rygg" høsten 2007, sammen med Anne, Liv Aakvik og Kine Hellebust. Det var hele "ensemblet". Du lever tett sammen på turné, og et vennskap kan bli enda nærere. 

Anne var allerede en god venn da jeg fikk jobbe med henne første gang i 2003.  Jeg sto for musikken i stykket "This is your wake-up call" av Liv Aakvik, en oppsetning der Anne var alene på scenen. Stykket ble spilt i Oslo.

Blant mange felles favoritter i musikken har Neil Young stått høyt på lista både for Anne og for meg. Anne kjente nok igjen min Neil Young-inspirasjon i låta "Queen Of The Night" da hun kicka på Bigbang-versjonen av samme låt, da som "Long Distance Man". I mange år ble dette "gittar-låta til Anne og Eigil", den ble avsunget ofte, hvis Anne og jeg og en gitar var i samme rom.

Terje Nordby skrev i Klassekampen det mange av oss følte;
"Vi er mange som fylles av takknemlighet over å ha fått delt noen dager av livet på jorden med Anne".
Utviklet av Atilla Moen-Duran