Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 09:07:06

NJS' Oslo-konsert

12.06.2017
NJS spilte i Oslo igjen 2. juni 2017. Eigil har skrevet noen linjer.

- For tredje året på rad kunne vi se utover en stappfull sal hos "Olsen på Bryn". Fint å få spille for Oslo-publikummet igjen, men også for mange langveisfarende, det var selvsagt stor stas å møte igjen så mange venner som har fulgt oss lenge - veldig lenge. Dette var første NJS-konserten etter at Chuck Berry forlot oss, og hele fire Berry-hyllester ble det plass til denne kvelden, selv om "Carol" aldri kom seg lenger enn til lydsjekken. Men "No Particular Place To Go"/"School Day" var på setlista, og "Nadine" kom på sparket blant ekstranumrene.

Jeg vokste opp på Keyserløkka i Oslo og skjønte at flere fra "barndomstraktene" hadde funnet veien. Det var kanskje derfor "Eilas" fikk ekstra god mottagelse. "Eilas" ble jo først ble utgitt med Morgans, et band som hadde base nettopp ved Keyserløkka.

Jeg tror vi var innom låter fra 13 av NJS' studioalbum, vi prøvde med andre ord å gi et tverrsnitt av en produksjon fra "Hold On!" (1974) til "11 sanger" (2014) i tillegg til rock'n'roll-historikk. En observant publikummer nevnte at vi spilte mange av "åpningslåtene" fra albumene våre denne kvelden, og hun hadde nok rett; Vi var innom blant annet "Get It On" (fra Get It On), "Railroad Man" (fra Close Up), "1958" (fra 1958), "Ridin'In The Race" (fra Hot Line), "Lafayette" (fra Songs For The Weekend), "I Don't Wanna Lose You" (fra Indigo) og "Svart magi" (fra 11 sanger).

Roar Kristoffersen, NJS' sjefsroadie i en årrekke, var i salen. Det samme var Ivar Hovden, en viktig NJS-gründer, som mottok sin velfortjente applaus etter presentasjon fra scenen. Det som var "timet" til halvannen times konsert klokket inn på rundt to timer med ekstranumre og noen innslag tatt ganske på sparket.

Nok en gang: Det ble en fin kveld ...


Utviklet av Atilla Moen-Duran