Printed from Eigil Bergs homepage - 28-09-2023 06:09:57

Lillestrøm-konserten

20.06.2017
17. juni spilte NJS igjen for et fullt hus under Kulturfestivalen på Lillestrøm. Eigil har skrevet referat.

- Sola skinte - og en fullsatt sal var på plass allerede kl. 13 på det jeg kaller formiddag for å få med seg en av sommerens sjeldne NJS-konserter.

Hektisk telefonkontakt med arrangøren kvelden i forveien gjorde at konserttiden strengt ble satt til 90 minuter, andre band og artister skulle følge etter og tidssjemaet måtte overholdes - jeg brukte kvelden til å omrokkere den to-timers konserten det var lagt opp til, "kill your darlings", er det vel det heter. Men likevel, med innslag fra "Hold On!", "Rock Machine", "Get It On", "Close Up", "Turn On To The Music", "10", "1958", "Hot Line","Graffiti", "Songs For The Weekend", "Indigo" og "11 sanger" tror jeg vi fikk presentert et tverrsnitt av det NJS har stått for gjennom åra. Vi fikk bakt inn flere gitarinnslag fra Svein og Bjørn i tillegg til flere hyllester til de store rock'n'roll-gutta, det har jo alltid vært en del av NJS' scenerepertoar. Og igjen kunne jeg konstatere at flere var kommet langveisfra for å få med seg dette. Stas, selvsagt. Og jeg tenker på linja i "En siste runde" som sier "Det er ganske flott å tro det er noen som ble våre venner gjennom en sang".

Blåserrekka har nå etter hvert begynt å krydre "Twist and shout" med La Bamba-trompet ala Los Lobos (spenstig innslag, synes jeg), og den trestemte sangen fra herrene Finjarn/Melhuus/Berg i låter som "Free And Easy" og "Railroad Man" er der den skal være - tror jeg...
Torbjørn Sundes blåserarr på "Ridin' In The Race" er med på å heve denne rock'n'roll-hyllesten ytterligere, nok en gang fikk jeg skikkelig kick av å spille nettopp den.
Men jeg lærte av siste lille feiltrinn jeg gjorde under Bryn-konserten, da jeg på sparket satte i gang med "You've Lost That Lovin' Feeling" etter tredje ekstranummer "Twist And Shout". Jeg må prøve å huske hva Lennon sa under innspillingene til det første Beatles-albumet; "Skal jeg synge "Twist And Shout", må det bli helt til slutt. Etter å ha gitt jernet på den (som man jo bør) er det ikke stort igjen av stemmen den dagen ..."
- Og med tanke på Hendrix-hyllesten som fant sted på Norwegian Wood-festivalen samme dag med 10 norske stjernegitarister, men uten Bjørn; Jeg tror nok de fleste av dem kan si seg enig i at Bjørn Kristiansen på en god dag spiller fletta av de fleste der nede, det var noe flere av oss snakket om. Og med New Jordal Swingers på Lillestrøm 17. juni hadde Bjørn en god dag - virkelig!

Det er nå tre år siden jeg skrev "En siste runde" til dette bandet, (teksten var oppriktig ment da) - og vi spiller enda...

Samtlige fotos: Sven-Erik Hagen
Utviklet av Atilla Moen-Duran