Printed from Eigil Bergs homepage - 28-09-2023 04:09:39

"Solistgruppa"

14.01.2018
Eigil skriver: - Det var samling av gamle "Olavsgutter" (kirkeguttekoret jeg engang sang i) i helga, med utveksling av bilder og fine minner. Synes jeg må få dele bildet av "Solistgruppa" og litt annet ...

- Jeg sang i kirkeguttekoret Olavsguttene fra jeg var 10 og fram til stemmeskiftet i 14-årsalderen.
Avisa Morgenposten hadde et stort oppslag om koret der "Solistgruppa" fikk sitt eget bilde. Jeg skjønner nå hvorfor jeg fikk det for vane å ta godt i med "gaping" når jeg synger, lærte det tydeligvis i ung alder, det synes vel på oss alle i bildet her ...
Ser at Svein Scharffenberg (som nylig forlot oss, etter hvert best kjent som skuespiller) også fikk eget bilde i oppslaget. Andre profilerte Olavsgutter var Knut Nystedt (som dannet Det Norske Solistkor), Torstein  Grythe (som dannet Sølvguttene), Svein Bruun (som etablerte koret Sanct Johannes-Guttene), Eigil Silju (som ble med i koret til Harry Belafonte), Ragnar Ulfung (lenge ved Stockholmsoperaen), musikkprofessor Jon Roar Bjørkvold, Kristian Lindeman, Øyvind Blunck og Kåre Ørnung for bare å nevne noen.
Olavsguttenes dirigent Ragnvald Bjarne ga meg, og oss alle, tror jeg nok, et vidt innsyn i musikkens hemmeligheter og ikke minst gleder. Å få dette innsynet i ung alder har nok betydd mye for oss alle, i alle fall for meg.
Takk til Per-Erik Lie som tok initiativet til en fin aften, en aften der sangen og hva den har gitt oss, fortsatt sto i høysetet.

   Sopransolistene øver. Forrest fra venstre Tomm Knudsen, Øystein Skarseth og Svein Tore Hoff.
  Bak fra venstre Svein Sevje, Egil Berg (som det stod) og Bjørn Mathiesen

   Svein Scharffenberg, også Olavsgutt, profilert i samme avisoppslag

   Med musikkprofessor Jon Roar Bjørkvold, også Olavsgutt

   Fra julekonsert, tror jeg var 12 år her

   Den aller første plateinnspillingen jeg deltok på, gjort i Ris kirke i Oslo

  Olavguttene fra TV-opptak fra Trefoldighetskirken i Oslo.
  - Jeg står helt til venstre i første rekke blant 1. sopranene.
  (Forstørret utgave nedenfor... :-)Utviklet av Atilla Moen-Duran