Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 08:07:17

Eigils linjer brukes til mangt ...

21.01.2018
Linjer fra Eigils "Mannen med den blå gitar" fant veien til Kulturhuset i Tysvær og plakaten som nå profilerer utstillingen der. Hør (og se) "Mannen med den blå gitar" her

Fredag 19. januar 2018 åpnet Alf Einar Kvalavågs første utstilling i Kulturhuset i Tysvær. Vi får innblikk i 25 kulturopplevelser i anledning Kulturhusets 25-årsjubileum.

Kvalavåg forteller:
- Som redaktør i en lokalavis blir det veldig mye jobbing. Det som har vært min satsing har vært kultur og sport.
I år er Tysværtunet kulturhus 25 år. Det er faktisk tegnet av far til Øyvind Staveland i Vamp, og det er de som skal holde jubileumskonserten i februar.
Nå utstilles 25 konsertbilder, hovedsaklig musikk, fra 25 «jobber» jeg har vært på i kulturhuset. Det spenner fra Ylvis til lokale kor.
Da jeg startet utvelgelsen begynte teksten på "Mannen med den blå gitar" å surre i hodet.... De kom og dro og fikk med seg noen slanter, og vi satt beriket igjen.... Den linja ble etter hvert tema for hele greia.
Fredag 19. januar 2018 avdukes bildene og de skal henge samlet i en måneds tid, minst. Etter det skal de plasseres rundt om på kulturhuset, blant annet i rommene hvor artistene skifter og venter på å få slippe til.
 
Plakaten som følger utstillingen (plakaten nedenfor) viser utstilleren pluss tekstlinjer fra Eigils "Mannen med den blå gitar":

    Det var en tid med bakgårdsmusikanter
    Vi kasta ned mynter i matpapir
    De kom og dro og fikk med seg noen slanter
    Og vi satt beriket igjen
    Av disse eventyrfortellende menn
    Som tok en enkel gitar og et plekter
    Der forfatteren tok sin penn …


Utviklet av Atilla Moen-Duran