Printed from Eigil Bergs homepage - 28-09-2023 05:09:29

Nok en ny låt fra Eigil

31.01.2018
Eigil skriver: - Det var stas å kunne presentere nok en ny låt fra scenen for et ganske så fullt hus under Jessheim-konserten med Trond forrige uke.

Foto: Jon Wiik

Det var en fin opplevelse å få spille i Herredshuset på Ullensaker i Jessheim forrige uke. Et godt og lyttende publkum virket mottakelig for både nytt og gammelt, og som jeg har hatt for vane ved de siste konsertene, det ble plass til en urframføring også denne kvelden. For første gang framførte jeg "Eva" fra scenen sammen med bassist Jan Arild Moe, som hadde hørt låta første gang bare få timer i forveien. Og Jan Arild leverte. Bra, Jan Arild!
Vi la inn et par "nye" også i Tronds avdeling, først Kristian Lindemans "Give Me Time" fra Tronds 70-talls-repertoar pluss den første låta Trond og jeg gjorde i platestudio i 1973, "A Big Hunk O' Love". Den gikk inn i stedet for piano-boogie-innslaget "Mess Around" som jeg rett og slett ikke fiksa denne kvelden. Det hadde seg faktisk slik at dette var første gang jeg gjennomførte en konsert med armen i gips og brukket håndledd. Kanskje "Svart magi" også fikk lide litt av det, men hva gjør man ikke for å slippe å avlyse.
Et av høydepunktene synes jeg var Tronds framføring av "Laura Mills", noe publikum også tydeligvis visste å verdsette. Tommy Granlund leverte lyrisk tonevalg på sin nylonstreng-gitar, og som alltid får jeg kick av nøkkelharpa til Trine Sennerud Melby, det er ikke så ofte jeg spiller med akkurat det instrumentet. Det er heller ikke ofte Trond og jeg kan spille "Till  The Song Is Gone" med mindre vi er på scenen samtidig, den er jo så veldig spesialskrevet for oss to, så den var selvsagt også på plass. Og som alltid blir jeg litt rørt når folk spør etter Morgans' "Eilas" (det er jo en stund siden den plata, nå) ...  så "Eilas" måtte jo også inn denne kvelden. "Hyllest"-låta har jo ny aktualitet med Tronds nyinnspilling på "Arbeidersanger"-albumet, og det slår oss igjen begge, både Trond og meg, hvor heldige vi er som får jobbe med en kapasitet som Ingvar Hovland på tekstsiden.
Det ble en fin kveld i Herredshuset, dette ...
Utviklet av Atilla Moen-Duran