Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 13:06:05

Dobbelt-album i mai

06.05.2018
Eigils nye innspillinger kommer på dobbelt-album med 20 nye låter! Utgivelse er satt til mai 2018. Eigil har skrevet noen ord om innspillingen.

- Jeg var veldig fornøyd med stemningen i "Elven med det store hjertet" på Låtskriver og "Balladen om Lonesome Town" på 11 sanger. Det var en av grunnene til at jeg igjen oppsøkte samme studio (NRK K19) og samme tekniker (Øystein Halvorsen), og igjen også med en kontrabassist, denne gangen Terje Gewelt. Vi satset på å gjøre det mange kaller en "performance" der og da, det vil si vi beholder det hele, sang, flygelopptak og kontrabass, i håp om å catche en troverdig framføring i samspillet som vi beholder til utgivelse.
Hele 7 av disse låtene har nå funnet veien til utgivelse under fellesbetegnelsen "Sakte sanger".
Nye studiorunder i samspill med Jørun Bøgeberg og Rune Arnesen pakket inn flere andre nye låter i flere forskjellige retninger, det ble til slutt 20 nye spor som alle fortjente sin plass på utgivelse.
Det blir mye ny musikk på en gang, og idéen om et dobbelt-album begynte å ta form. Ikke nødvendigvis fordi vi ikke kan presse inn det hele på én CD, mere fordi jeg føler vi snakker om to ganske adskilte kapitler, og hvert at dem kan stå på egne ben.
"Her er mitt liv" ble sluppet som digital-single 23. mars med sin egen promo-video, og det vurderes nå om vi kanskje "rekker" en single-utgivelse til før albumslippet. Det vil i så fall bli behørig annonsert på sidene.

Utviklet av Atilla Moen-Duran