Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 09:07:40

Langs veien / Så lite det skal til

08.07.2018
Eigil fortsetter med del tre i omtalene av Nye spor-låtene. Nå er turen kommet til "Langs veien" og "Så lite det skal til"

Langs veien


Langs veien lå lenge an til å være instrumental. Jeg skrev musikken til en barndomsvenn som forlot oss så alt for tidlig. Det var Ingvars forslag å prøve å skrive en tekst til denne melodien, vi var gjennom flere forsøk før «Langs veien»-linjene kom på plass som både gode og riktige å synge på. Jeg spilte inn sang og piano i NRK-studio K19 med tekniker Øystein Halvorsen som en første og eneste tagning, mens Bøgeberg og Arnesen hadde lunsj. Ingvar leste inn sine linjer i WH-studio med Ernst Nikolaisen etterpå. Mastering-ansvarlig George Tanderø ga «Langs veien» dette lille ekstra som gjør at lydbildet glir helt naturlig inn med resten av låtene, selv bare med NRK-flygelet som «komp».

Så lite det skal til


Jeg skrev en gang et brev til Kenneth Sivertsen og fortalte hva musikken og ikke minst uttrykket hans hadde betydd for meg. Jeg fikk et nydelig brev tilbake og følte etter det et vennskap både gjennom musikken og når vi møttes. Kenneth forlot oss desember 2006, og jeg følte meg virkelig beæret da Mike McGurk (tekstforfatter og svoger til Kenneth) sammen med Nopa inviterte meg til et skriveopphold i Kenneths hus på Mosterhamn i Bømlo. «Så lite det skal til» var en av låtene som falt på plass der.

Vel hjemme igjen lurte jeg på om musikken her kanskje var litt vel enkel, jeg skrev et nytt utkast der det skjedde langt mer i musikken, og jeg la begge versjonene til side en stund. Da jeg tok dem fram igjen, var jeg ikke i tvil; versjonen fra Kenneths hus var den som pakket teksten inn i den stemningen teksten fortjente

Under innspillingen med Terje Gewelt i NRK studio tenkte vi stemning, stemning, stemning, og – sakte. Med litt krydder fra Sundstøls strenger var vi i mål. Såpass naken må den tåle å være.
   Ingvar og Eigil i WH-studio november 2017

   Ingvar i WH-studio november 2017

   Tekniker Ernst Nikolaisen i WH-studio november 2017

   Terje Gewelt

   Her ved Kenneths flygel på Bømlo ble blant annet "Så lite det skal til" skrevet.

   Bømlos store sønn har fått sitt eget navneskilt på veien der han holdt til.

   Mike McGurk og Eigil på Bømlo under arbeidsoppholdet der i 2013.

Utviklet av Atilla Moen-Duran