Printed from Eigil Bergs homepage - 21-05-2024 01:05:45

Bandkolleger fra 80-tallet

28.07.2018
Einar "Wallen" Mjåland spilte med Eigil og NJS i 5 år, fra 1984 til 1989. Det ble et hjertelig møte mellom Wallen og Eigil på vei hjem fra Egersund-konserten. Eigil har skrevet litt fra møtet.

- Jeg leser på nettet om Wallen:
"Einar Wallen Mjåland - en av norges beste bassister og en sentral person i musikklivet på Sørlandet".
Det er så riktig, så riktig.
Vi har spilt sammen i 5 år, Wallen og jeg. Bandet var New Jordal Swingers, og perioden var fra 1984 til 1989. Vi har gjort to album sammen, "Graffiti" (1985) og "Songs For The Weekend" (1988), begge produsert av den britiske blues-produsenten Mike Vernon. Vi har spilt sammen med Chuck Berry i 1989 (skrytebilder på veggen, også hos Wallen), og vi har hatt godt over 300 opptredener sammen med NJS. Turnéer i Norge, Danmarksturné og årlige høydepunkter i Oslo Konserthus har stått på programmet i perioden med Wallen.

Jeg hadde hverken spilt med eller møtt Wallen etter NJS-jubileet i 2004, da vi markerte 30 år med bandet med konsert på Muddy Waters i Oslo i underetasjen Rock Bottom. Noen forandrer seg svært lite, Wallen er tydeligvis
blant dem, det kan jeg konstatere nå. Det var hos Wallen vi lagde demo til "Bak en dør" da vi etterlyste et soloparti fra en saksofon og Bendik Hofseth helt tilfeldig kom ut fra skogen med saksofon i hånd (Helt sant!). Og vi mintes da produsent Mike Vernon prøvde å få samme tone fra de innleide blåserne Arne Frang og Sigurd Køhn (vi snakker 1985), og selvsagt bare måtte gi opp, Bendik har sin helt spesielle tone. Chuck Berry-konsertene ble gjenstand for historier i likhet med mange nydelige minner fra 80-talls-turneéene med NJS. Wallen spilte på et par av låtene jeg oppfatter som blant "de store NJS-klassikerne", begge fra "Graffiti"; albumversjonen av "Før lyset brenner ned" og "God gammal rock and roll".

Wallen underviser nå i musikk i Kristiansand.

Sjekk ut NJS' første video (med Wallen) fra 1988Utviklet av Atilla Moen-Duran