Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 09:07:23

Om ''Lasso rundt fru Luna'' og ''Eva''

15.08.2018
Eigil forteller videre om låtene på Nye spor. Denne gang om "Lasso rundt fru Luna" og "Eva".

Lasso rundt fru Luna


- På Låtskriver hentet vi to av titlene, «Sneen på Kilimanjaro» og «Elven med det store hjertet», fra Ernest Hemingways forfatterskap. På Nye spor er det stas å kunne låne en tittel fra en annen personlig favoritt, Agnar Mykle, og en virkelig innertier i hans forfatterskap, «Lasso rundt fru Luna». Også her beholdt vi tagningen vi gjorde i NRK med Geir Sundstøls gitarkrydder langt framme i miksen, her er mye gull fra Geirs strenger.

Lasso rundt fru Luna fikk sin video publisert 10. juni 2018. Sjekk den ut her


   Geir Sundstøl: Diverse gitarer på "Lasso rundt fru Luna" og pedal-steel på "Eva"

   Jørn Christensen: Tekniker på opptaket av "Eva" i Jørns Rodeløkka Studio


Eva


- Jeg spilte med Øystein Greni på John Dee i Oslo for et par år siden og fikk gitt ham skryt for en single han da nettopp hadde produsert for Odd Erik Ognedal i elle melle. Øystein fortalte at innspillingen var gjort hos Jørn Christensen, og jeg ringte Jørn for en demosession hjemme hos ham. «Eva» var blant de låtene vi spilte inn, det låt veldig riktig, det vi gjorde der, både framføringen på Jørns upright piano og ikke minst lydbildet Jørn skapte av framføringen der og da. Da jeg tok med «Eva» til flygelinnspilling og etter hvert også til samspill med kontrabass, klarte vi aldri å gjenskape den vare stemningen fra opptaket til Jørn. Så jeg spurte om å få bruke demoopptaket fra Jørn også på plata. Jeg hadde klare visjoner på hva jeg ønsket fra Sundstøls pedal-steel, og Geir leverte igjen. Jørun supplerte med enkle bassganger, ingen av dem måtte overkjøre stemningen, og både Jørun og Geir skjønte helt klart hvor jeg ville hen. Blant alle gullkornene fra Ingvars tekster kommer han her opp med en virkelig innertier i sluttlinjene; «Det lys som kan skinne i hver eneste kvinne ser ikke du før hun selv lar deg se.» - Ikke sant?

Denne ble første gang framført fra scenen under en konsert jeg hadde med Trond Granlund på Jessheim i 2018.Utviklet av Atilla Moen-Duran