Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 08:06:48

''Magiske øyeblikk'' i Arendal

17.10.2018
Arendal Kulturhus brukte fellesnevneren "Magiske øyeblikk" på konsertserien der også Eigil og Trond stilte på scenen 10. oktober. Eigil har skrevet referat som bekrefter magien.

Eigil skiriver:
- Det var så absolutt tilløp til magi i flere av innslagene under konserten Trond og jeg gjorde i Arendal Kulturhus 10. oktober. Bandet var ganske nytt sammensatt; Trine Sennerud Melbye (nøkkelharpe) og Jan Arild Moe (kontrabass) fikk i Arendal hjelp av Bjarne Ormestad (trommer) og Roar Vangen (gitar). Vi fikk spille for et fint og lydhørt publikum, jeg synes jeg kunne merke på responsen fra salen at også folk i salen kunne si seg enig i det jeg oppfattet som flere "innertiere" denne kvelden;

Alltid kick å høre Trines nøkkelharpe i boogie-setting på ting som "Till the song is gone", en låt som stort sett blir framført kun når Trond og jeg deler scene.
"Hyllest" har fått et tempo nærmere versjonen på Tronds "Arbeidersanger"-album, det ble for meg en litt ny opplevelse, men ikke desto mindre fikk jeg en følelse av å ha skrevet en viktig låt. Jeg følte meg rett og slett litt stolt der og da. Det samme følte jeg etter "Laura Mills", som vel hverken Trond eller jeg (eller Paal Flaata) har spilt så mye fra scene. Nydelig samspill mellom bandet og Trond, og rolig rolig i tempo, som jo er så viktig for å kunne krype inn i stemningen denne låta innbyr til ...
"Vis vaktene hjem", som bare ble akkompagnert av flygel og Jan Arilds stødige og til tider melodiøse krydder fra kontrabassen ga også den helt riktige stemningen som tillater teksten full oppmerksomhet, og det slår meg igjen, hvor heldig vi har vært som har fått lov til å samarbeide med vår kjære Ingvar Hovland på tekstsiden.
Tronds gamle "Give me time", skrevet av Kristian Lindeman, ble også en aldri så liten "højdare", det var vel første gang denne var innlemmet i repertoaret vårt.

Jeg kunne markere mitt eget "private" jubileum med "Eilas", og fra Nye spor tok vi også "Veien hjem", nå med "tilnærma boogie-band" som bidro i groov'en. g nydelig groove gjorde det også til en fryd å få synge "Disney-jul" med Trond. Roar hadde et par stilsikre runder med gitarkor og låta kler selvsagt trommer som på originalen. Fint driv fra Bjarne her.

Erik Bye og Iver Kleives "Kommer tid, kommer råd" er en klar innertier for de fleste, all ære til Trond som har lært seg denne teksten. Og noen klarer jo også å følge med i svingene på teksten i Chuck Berry's "Maybellene", til og med Trond slenger seg med i noen av verselinjene. Er jo litt stas å få avslutte med litt rock'n'roll, da, etter alle disse nydelige krumspringene fra musikkens verden og fra eget repertoar.

Gamle kjenninger hadde tatt turen langveisfra, det gleder fortsatt mitt hjerte å få respons på musikken i samtaler også etter konserten. Det gir en godfølelse, det, å skjønne at det du har drevet med gjennom et langt virke har betydd noe for noen.

Det ble en fin kveld i Arendal Kulturhus, dette ...      

   Foto: Kjetil Moslåtten

   Bjarne Ormestad, Eigil og Roar Vangen etter konserten i Arendal
Utviklet av Atilla Moen-Duran