Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 06:06:53

Pianokameratene

02.11.2018
Eigil skriver:
- Lasse Hafreager og jeg har krysset stier med musikken vår siden 60-tallet. Jeg har gjort meg noen notater om disse "pianokameratene" fra opp gjennom flere ti-år.

  • Lasse Hafreagers rullende pianoboogie i "Veien hjem" er bare siste innslag i en lang rekke samarbeid vi har hatt gjennom flere ti-år.
  • Lasse forteller meg i dag at han hørte meg første gang på scenen i Porsgrunn med Morgans i 1969(!) og lot seg fascinere av besetningen vi hadde da med skikkelig B3-orgel og (medbragt) upright-piano.
  • På 70- og 80-tallet var det Lasses Yamaha-flygel jeg fikk spille på da NJS hadde endel "store" konserter, bl.a. i Oslo Konserthus. Lasse spilte da med Åge og Sambandet og reiste rundt med dette flygelet mens jeg ennå hadde Wurlitzer'n. Lasse var velvilligheten selv. Hvis det passet, så jeg kunne få bruke flygelet hans.
  • Første gang Lasse fargela en av låtene mine i studio var på "Till The Song Is Gone" da han spilte seg til blods med glissandoer i pianokoret. Innspillingen ble først utgitt på Trond Granlunds "Peasure and tears" i 1992.
  • I 1997 fikk jeg muligheten av å spille "Railroad Man" i Rosenborg Studios med et virkelig drømmelag av musikere; Øystein Sunde,Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen (Knutsen & Ludvigsen), Eldar Vågan, Pete Knutsen, Terje Methi, Thor Andreassen - OG - selvsagt Lasse på orgel. Koret besto for øvrig av Kari Iveand, Kari Gjærum, Arnulf Pausen og Viggo Sandvik! Opptaket kan du se her.
  • I 2001 var Lasse med på "Indigo"-innpillingene med NJS, der han bidro på "I Don't Wanna Lose You", "Fyrige damer", "Belfast Cowboy", "Trollmenn og Vårherre" og "Min kjærlighet til deg".
  • I 2011 var vi igjen sammen i studio da Lasse bidro på "Låtskriver"-albumet mitt. Vi hører Lasse i "Titusen stjerner", "Laura Mills", "Engel nok for meg" og "Alt jeg har".
  • Og nå i 2018 er Lasse der igjen på "Nye spor"; orgel på "Jeg har sett" og et forrykende rullende boogie-kor på "Veien hjem". Også under release-konserten i Oslo stepper Lasse opp og fargelegger "Veien hjem" fra scenen.
  • Hellbillies og Vazelina er bare noen få av alle de andre som også har nytt godt av Lasses keyboards over langen.
Denne mannen har betydd - og betyr - mye! For mange!Utviklet av Atilla Moen-Duran