Printed from Eigil Bergs homepage - 29-09-2023 04:09:40

''Jeg takker'' ...

21.12.2018
En ny låt fra Eigil; "Jeg takker", ble presentert for to fullsatte hus i Egersund kirke sist helg. - Eigil har skrevet noen ord.

- Nok en gang, nå for niende året på rad, fikk jeg sammen med Ingvar Hovland, Trond Granlund og Asbjørn Stokkeland med gjester spille for to fullsatte hus i Egersund kirke.
Og selvsagt ekstra stas igjen å kunne presentre en helt ny låt, denne gang "Jeg takker", Ingvar Hovlands tekst med min musikk. I år kunne jeg også presentere titler fra "Nye spor"-albumet, både "Dagen er forbi", "Vis vaktene hjem" og "Langs veien", den siste i duett med Ingvar, fikk plass i programmet.
Ny av året var Tønes, som imponerte med sine unike stemningsrapporter både solo og i kostelig verbale samspill med Ingvar. Ny av året var også Sikke Marie Sandstøl med sine sakrale, vakre juleinnslag. Bodhild Vossgård har vært hjertelig til stede nesten hele veien alle disse årene og har blitt
en viktig brikke i det hele, både som solist i strålende åpningspreludier og støttespiller i flere av innslagene.
Jørun gjorde en gammel kjenning "Sjømannsjul på Hawaii", nå i en ganske ny og usedvanlig sjarmerende tapning, og John Ivar Bye gjentok intense leveringer som han også gjorde i fjor med "Visa från Utanmyra" og "Vår Herre".
Granlunds gjengangere "Himmel på jord", "Himmelvogna", "Fred i sjela", "Guttær" fikk i år selskap med "I believe" som ny av året, og arrangør Asbjørn Stokkeland leverte "Engel" og "Los meg" før hele ensemblet avsluttet med DumDum Boys' "Stjernesludd".
Dagen etter kirkekonserten fredag var det duket for formiddagskonsert lørdag i Globen i "Julebyen" i Egersund før det nok en gang samlet seg kø til kveldskonserten i kirken.
Jeg takker og bukker for en fin førjulstradisjon i Egersund kirke.

Alle fotos fra konsertene: Ida Simonsen
   "Jeg takker" - ny låt fra Eigil

   Preludium ved Bodhild Vossgård

   Bodhild, Ingvar og Tønes

   Trond

   Jørun i Egersund kirke

   Asbjørn Stokkeland

   Formiddagskonsert i Globen

   I kø foran Egersund kirke rett før innslipp

   John Ivar Bye

   Bodhild og Sikke i kirken

   Finale: Asbjørn, Bodhild, Trond, Sikke, Tønes, Ingvar, Eigil

   Finale: Asbjørn, Bodhild, Trond, Sikke, Tønes, Ingvar, Eigil
Utviklet av Atilla Moen-Duran