Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 08:07:54

Produsent: Johnny Sareussen

01.03.2019
Noen av NJS' aller største selgere ble produsert av Johnny Sareussen. Eigil har skrevet noen ord om samarbeidet med Mannen.

Eigil skriver:
  • Johnny Sareussen produserte fire av NJS' bestselgende album, men jeg deltok på Johnnys produksjoner lenge før det og også på andre Sareussen-produksjoner.
  • Første gang var i 1973, da Johnny produserte Undertakers Circus' "Ragnarock". Ivar Hovden spilte i bandet, og jeg var innleid på piano og leverte "Nettenes prinsesse" til innspillingene.
  • I 1974 kunne jeg notere meg samspill med blant annet Jan Garbarek, da vi begge var blant musikerne på Per Granbergs tredje album "Rockabye, Rollabye" under Sareussens ledelse. Samme året backa jeg Lillebjørn i "Haba Haba" som ble en radiohit fra "...og Fia hadde sko"-albumet hans, også det produsert av Johnny.
  • Johnny Sareussen skrev seg inn i NJS-historien da han remikset "Delta Queen" og "Bring It All Way Back Home" for "Greatest Hits"-utgivelsen i 1977. Samme året var jeg med på Ivar Hovdens "Instrumental" og Svein Finjarns "Mustang", begge disse produsert av Johnny. Samme året kom den første rene Sareussen-produksjonen da NJS ga ut singlen "Come prima".
  • I 1978 var Johnny mannen bak NJS-suksessene "Turn On To The Music" og "Christmas Album" samt singlene "Free And Easy", "Spillemann" og "Den tredje mann". Samme året hentet Johnny meg inn som pianist og korist til album med Lars Bjune ("I countryland") og Svenn Erik Fjeldberg, og ikke minst til Maj Britt-albumet "Det svinger i meg" da hun gjorde Berg/Hovden-låtene "Som bølger slår mot land" og "Reiser over havet".
  • I 1979 sto Sareussen oppført som produsent på NJS' bestselgende album "10", på singlen "Rock Machine" og på maxi-singlen "Light My Fire". Johnny hentet meg inn som pianist til Lillebjørns "Oslo 3"-album, og hele NJS backet Øystein Sunde samme året i hans versjon av "Buona sera" som var blitt til "Åna sira" på det Johnny-produserte albumet "Hærtata hørt".
  • I 1980 resulterte samarbeidet Sareussen/NJS i dobbelt-albumet "1958" i tillegg til de to forskjellige singleutgivelsene av tittellåta.
  • I 1985 ble Johnny hentet inn som produsent til NJS' singleutgivelse "Sammen er vi sterke".
Før sin karriere som plateprodusent gjorde Johnny seg tidlig bemerket som bassist i The Vanguards, og det var også bassen som var instrumentet da han i årevis backet Øystein Sunde fra scenen i bandet Radioballetten.

   Johnny Sareussen med Eigil i Rosenborg studio 1980 under innspillingen av "1958"

   Produsent Johnny Sareussen, tekniker Hans Petter Danielsen med Eigil Berg og John Kolloen i
   Rosenborg studio under innspillingen av "Turn On To The Music"-albumet i 1978

   Per "Elvis" Granberg, Johnny Sareussen og lydansvarlig Svein Engebretsen bak miksepulten i
   Oslo Konserthus under NJS' konsert der i desember 1978
Utviklet av Atilla Moen-Duran