Printed from Eigil Bergs homepage - 28-09-2023 05:09:57

''Kongshaugfestivalen''

13.03.2019
Jan Erik Kongshaug er trollmannen og lydguruen som har satt Norge og norsk musikk på verdenskartet. Nå hylles han over tre dager. Eigil har skrevet noen ord om samarbeidet ...

Eigil skriver:
-  Første gang jeg jobba med Jan Erik Kongshaug var under innspillingen av Morgans' tredje single "Stantia's Song" i Bendiksen-studio 1968. Det var da Kongshaug sa seg så fornøyd med gitaristen vår Nils B. Kvam at Nils ble tilbudt jobb i Bendiksen studio ...

- Da Jan Erik hadde innstallert seg i Talent Studio i 1976 var NJS tidlig ute med å kapre ham til sitt fjerde album "Get It On", et album som også utmerker seg lydmessig, selvsagt takket være Jan Erik.

- På 2000-tallet var Jan Erik i sitt Rainbow-studio den som hadde utstyret som skulle til da jeg skulle overføre mastertaper fra Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana til videre mastering for utgivelse. Også her; Jan Erik leverte - selvsagt.

- Og nå skal mannen hylles tri heile dagar til ende, fra 15. til 17. mars - på Cosmopolite i Oslo. Er det en som fortjener sin egen tredagersfestival her hjemme, er Jan Erik Kongshaug mannen!

   Tekniker Jan Erik Kongshaug under innspillingen av NJS' "Get It On" i 1976

   Eigil og John under samme innspilling

   Produsent Nils B. Kvam under samme innspilling

   Eigil i Talent Studio under innspillingen av "Get It On" med lydtekniker Jan Erik Kongshaug

Utviklet av Atilla Moen-Duran