Printed from Eigil Bergs homepage - 21-05-2024 02:05:05

Varm velkomst i Olavshallen

15.03.2019
En fullsatt sal kvitterte med trampeklapp etter en rocka konsert med NJS i Olavshallen! Eigil har skrevet referat.

Eigil skriver:
- Med et par hvileskjær i "Free And Easy" og "Railroad Man" var det en rocka variant av bandet som inntok Olavshallen lørdag 9. mars.
Det er første gang denne NJS-besetningen sto sammen på en konsertscene: Erik Østerås, Ivar Hovden, John Kolloen og Eigil Berg fra NJS' aller tidligste utgave pluss Svein Finjarn som spilte med NJS sent 70- og tidlig 80-tall og Bjørn Kristiansen fra 80-tallets NJS. I tillegg til de tre blåserne Torbjørn Sunde, Bjørn Asper og Tore Krok Nielsen.
- Vi var igjennom åpningssporene til fem av våre bestselgende album fra de første ti årene, Bjørn og Svein fikk kjørt seg i heftige gitardueller og jeg kunne ane den tidlige NJS-magien i samspillet mellom John og Erik i "grunnkompet". Ivar gjenoppfrisket sin "elektriske saksofonboks" (som i sin tid satte sitt preg på NJS-klassikere som "Reveille-Rock", "Ælve-Rock" og "Let The Good Times Roll"), og det var god energi som preget låter som "Get It On", "1958", "Good Time Boogie", "Last Tango In Chicago", "Turn On To The Music" og ikke minst "Ridin' In The Race", nå med både Bjørn og Svein i hvert sitt gitarkor.
- En fullsatt sal kvitterte med stående applaus som gikk over i trampeklapp da vi piska i gang "God gammal rock and roll", responsen tilsa så absolutt ekstranummer, og NJS kunne nok en gang gå av scenen i Olavshallen til lyden fra et entusiastisk publikum. Stor stas, spør'u meg!
- Så fikk jeg omsider hilst på Ivar Gafseth som hadde sitt Difference samtidig med at jeg hadde Morgans, fint å se at noen holder koken etter så mange år ...

- På nachspielet etter Olavshallen gjorde vi et helt annet repertoar i en minikonsert der vi fokuserte på inspirasjonskildene vi hadde helt i starten av bandet.
Jeg følte det ble en historietime på en måte:
Vi vokste alle opp på elektrisk gitarmusikk, rock'n'roll og soul, så her tok vi for oss innslag fra Shadows-perioden, fra Chuck Berry og fra Elvis, fra Louis Prima-skolen og fra soul-musikken.
- En stor takk til arrangør og ikke minst til et strålende publikum. Du får kick av en sånn respons, det blir til at bandet og publikum pisker opp hverandre til stadig nye høyder ...

Så på vegne av bandet: En stor "Takk Te Dokk" !!!
   NJS i Olavshallen 9. mars 2019 - Foto: Unni Jernberg

   "Ridin' In The Race": Bjørn Kristiansen og Svein Finjarn med NJS i Olavshallen 9. mars 2019
   Foto: Heidi Fridtjofsen
Utviklet av Atilla Moen-Duran