Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 07:06:08

Lillestrøm-konserten

19.06.2019
1000 publikummere hadde funnet benkeplass før NJS entret scenen! Eigil har skrevet noen ord

- For femte året på rad spilte NJS for et stappfullt hus hos Kulturpuben i Lillestrøm. Iflg. arrangøren hadde tusen publikummere funnet benkeplass før bandet entret scenen, og med en varm applaus som velkomsthilsen satte vi i gang med en halvannen times gjennomgang av NJS-historien med sideblikk også til rock-historien og de viktigste stilskaperne der. Noen er tidlig ute og sniker seg inn til lydsjekken, denne gang var det "As Long As Life Goes On" som ble hentet fram fra minnet på sparket og levert som spesialoppfordring, mer eller mindre i soloversjon.

Det varmer alltid å se langveisfarende og trofaste frammøtte (flere av dem var også på Oslo-konserten 24. mai), igjen tenker jeg på linjene fra "En siste runde"; "Det er ganske flott å tro det er noen som ble våre venner gjennom en sang ..."
Rock-historien ble presentert ved låter fra Dylan, Elvis og Chuck Berry (selvsagt), men det var NJS-historien som bandt det hele sammen, med innslag fra første album (1974) til siste (2014). Blant gamle kjenninger som hadde tatt turen var Pål Granlund (som kunne presentere det aller første NJS på scenen som backingband for Per Granberg i 1971!), Stephen Ackles (gjest med NJS i Konserthuset to år på rad på 80-tallet), Arne og Anne-Britt Metzner som overtok NJS Fan Klubb etter Tom Sunde, og Jonny Moen som driver nettsider for meg.
Svein og Bjørn leverte nydelig samspill i "Shindig" og Torbjørn Sundes blåsearr til "The Rise And Fall Of Flingle Bunt" passer som hånd i hanske til NJS-versjonen. "Good Time Boogie" har fått en gyng jeg ikke kan huske den har hatt før, og signaturriffet i "Turn On To The Music" vekker tydelig gjenkjennelse hos et lydhørt publikum. "1958" har også svingt seg opp og blitt en skikkelig rocker, langt mer energisk nå enn i filmversjonen vår.
Morgans-bandet som herja en del i Lillestrøm seint på 60-tallet ble igjen nevnt i introduksjonen av "Eilas", og gamle "Lillestrømmere" tok kontakt etterpå med sterke minner fra den gang da. ("Eilas" med Morgans kom i 1968!)

Et godt stykke etter avtalt spilletid så arrangøren strengt på klokka og måtte blåse oss av etter de to første ekstranumrene, og vi kunne bare takke for oss og nok en strålende mottakelse av publikum på Lillestrøm!
    foto: Anne Storm Olsen

    foto: Heidi Fridtjofsen

    foto: Heidi Fridtjofsen

    foto: Anne Storm Olsen

    foto: Ida Simonsen

    foto: Ida SimonsenUtviklet av Atilla Moen-Duran