Printed from Eigil Bergs homepage - 29-09-2023 10:09:06

Velkommen etter, Bruce

08.07.2019
Også Springsteen innrømmer at han lar seg inspirere av Jimmy Webb på sitt nye album. Eigil ønsker "velkommen etter" og har skrevet noen ord.

- Helt siden tenårene, da jeg første gang hørte "A Tramp Shining" og "The Yard Went On Forever", ble jeg blodfan og lot meg villig inspirere av Jimmy Webb da jeg begynte å skrive låter i relativt ung alder. Den inspirasjonskilden kan høres ikke minst i låter som "Harmony" og "Kloden er rund".
Jeg er fortsatt blant dem som mener sanger som "Witchita Lineman" og "The Moon Is A Harsh Mistress" er noen av de beste enkeltlåtene som er skrevet. Jimmy Webbs musikk har vært et stykke unna det vi forbinder med Bruce Springsteen så langt, men nå innrømmer Sjefen Sjøl at det nye albumet hans "Western Stars" er "influenced by Southern California pop music of the Seventies, Glen Campbell, Jimmy Webb, Burt Bacharach, those kinds of records". I sine anmeldelser av "Western Stars" nevner Stavanger Aftenblad at Webb spøker i bakgrunnen og Dagbladet at Springsteen nå musikalsk går i retning myk orkestrert musikk a la Jimmy Webb.

Ut fra det jeg hører på Springsteens siste går vel denne inspirasjonen vel så mye i retning instrumentering og det arr-messige. Med andre ord et stykke unna de sløyeste Webb-retningene kompositorisk, men stemningsmessig hører vi jo endel lydbilder fra Webbs Campbell-låter som "By The Time I Get To Phoenix", "Witchita Lineman" og "Galveston", nydelig selvsagt, men et stykke unna  det han skrev for Richard Harris. Og da også et stykke unna mine mest Webb-inspirerte titler. Men Jimmy Webb er fortsatt en mann du som låtskriver kan la deg bli inspirert av, både av komplekse såvel som enkle, men likevel geniale låter, så for all del, Bruce; "Velkommen etter"!

   Eigil med Jimmy Webb i 2016

   Eigil med Jimmy Webb i 2016

Utviklet av Atilla Moen-Duran