Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 08:06:55

''Dronninga'' runder 50!

23.09.2019
Mange kaller henne "Dronninga". Det ble storveis rock'n'roll-feiring da Ingvild Hammer markerte 50 år nylig. Eigil har skrevet noen ord.

- Jeg ble først kjent med Ingvild i samspillet jeg hadde med henne sammen med Toini Knutsen og Line Lockert i 2007. Da var det hyllester av stilskaperne innen rock'n'roll vi reiste rundt med.
Det var på denne tiden jeg spilte med Ingvild også på bursda'n til selveste Atle Hammer, faren til Ingvild og jazz-legende, og jeg gjorde meg noen tanker. Til stede på Det Åpne Teater den kvelden var også (selvsagt) endel av pappa Atles mer konservative jazz-kolleger, som tydelig uttrykte sin skepsis (og uforståelse) til uttrykket vi leverte fra scenen med diverse ska-rytmer på en akkord, langt unna be-bop'en mange trodde Atle representerte. En sånn musikkforståelse kan jo sette sine spor også hos datter'n.
Den samme Atle stilte også med Ingvild på Chuck Berry-konsert på Sentrum og ble med videre til vår Berry-hyllest på Gamla samme kveld. Selvsagt med Ingvild. Og Ingvild var selvskreven da vi inviterte til Chuck Berry-hyllest på Herr Nilsen i 2017 (se bildet).

Ingvild er en av de barskeste rockedamene. På intervjuspørsmål svarte hun hun godt kunne stått fast i heisen med Stevie Wonder - Sånt vitner om åpent sinn og musikalsk mangfold og forståelse.
Og nå runder dette fyrverkeriet av en artist 50. Det var duket for storveis rock'n'roll-feiring på Nordic Black Teater i Oslo. Her var musikk fra både Etta James og Hank Williams samt; - "ska".
I et lokale som også var utsmykket med Ingvilds originale bilder. En helt egen nisje også der.
Sjekk ut soloalbumet hennes "Sylskarp" fra 2015 under alteregoet Suzy Dahl.

Joda, tilnavnet "Dronninga" er helt på sin plass!

Gratulerer !!!
    Ingvild gir jernet i samspill med Eigil i 2017. Fra venstre: Morty Christiansen, Eigil, Per Hillestad,
    Ingvild, Eivind StaxrudUtviklet av Atilla Moen-Duran