Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 14:06:48

To nye

13.10.2019
To nye musikere og to nye låter fra NJS i Ullensaker Kulturhus. Åpningen med "Layafette" kan du se og høre her. Eigil har skrevet noen ord:

- Etter alle disse år kan vi fortsatt levere en annerledes NJS-konsert. Ny mann  på gitar, nytt trombone-ess i blåserekka, nytt lysdesign og nye låter. NJS' konsert i Ullensaker Kulturhus ble en minnerik opplevelse for oss på scenen og forhåpentligvis også for publikum i salen.

  • Ny mann på gitar; Anders Sinnes. Jeg kjente igjen Bjørns tonevalg på kor som "Lafayette" og "Så fin du er", i tillegg fikk vi Anders' helt riktig tenkte egne fills og kor. Ypperlig levert, Anders!
  • Ny mann på trombone: Tarjej Grimsby. Tarjej spiller også i blåserrekka til Bigbang, han har nok spilt "Long Distance Man"/"Queen Of The Night" der, regner jeg med. En "blekkeleser" av rang - ypperlig levert, Tarjej!
  • Nye låter i urframføring fra NJS på scenen.
  • Nytt "lysdesign".
  • Nytt filminnslag på scenen som profilerte historikken i rock'n'roll-bandet NJS. Sjekk ut filmsnutten her .

"Veien hjem" fant veien hjem til en urframføring i NJS-sammenheng, det samme gjaldt "Here's to you", hyllesten jeg skrev til Svein og hans (og mine) gitarhelter. En låt som
iflg. Svein bør se dagens lys i albumsammenheng neste år.

Anders, vårt ungdomsalibi denne kvelden, måtte se seg slått adersmessig av trombonist Tarjej Grimsby (som også måtte innrømme at han vokste opp på NJS-kassetter i barndommen og i ungdommen).
Det ble en nesten to timers gjennomgang av NJS-historikken, jeg tror så og si alle våre album var representert (unntatt "Christmas Album" og "Let's Boogie").

Og selvsagt er det stas at mange kommer langveis fra for å få med en NJS-konsert. Ganske annerledes på et Kulturhus enn på en svett rockeklubb og helheten preges jo av det. Takk til alle dere som fortsattt stiller opp og viser at dere setter pris på det vi gjør. Det ble fin kommunikasjon mellom scene og sal i Ullensaker Kulturhus 9. oktober 2019.
   NJS etter konserten i Ullensaker Kulturhus 9. oktober 2019.
   Fra venstre: Eigil Berg, John Kolloen, Ole Marius Melhuus, Anders Sinnes, Svein Finjarn

   Anders Sinnes

   Anders, Svein og Eigil

    Anders og Svein

   John

   Anders, Svein og Eigil - "Veien hjem" fra Nye sporUtviklet av Atilla Moen-Duran