Printed from Eigil Bergs homepage - 29-09-2023 07:09:20

Virkeligheten overgikk drømmene

26.02.2020
Jahn Teigen har forlatt oss. Det er ikke lenge siden Eigil skrev noen ord i anledning 70-års dagen i september i fjor.

Eigil skriver:
- Hvis Jahn var en drømmer, er det godt å vite at han selv sa at "Virkeligheten overgikk drømmene".

- Vi er mange som har minner, sterke minner om Jahn Teigen. Han har satt sine spor - virkelig. En ener i vår tid som viste oss den gærne rocker'n samtidig som han sjarmerte oss i senk som den folkekjære entertaineren. Mange bransjekolleger har også minner om samspill. Her er et par av mine:
- Jahn og jeg var like gamle. Året var 1966 og Morgans og Enemies spilte på samme scene på Nesodden. Ikke bare spilte vi sammen, vi spilte samtidig fra samme scene. Bassist Jahn Teigen og gitarist Eigil Berg sang begge den ferske hit'en fra The Who "I'm A Boy" måneden etter utgivelsen i "skjønn samsang" med besetningen to organister, to bassister, to gitarister og to på trommer. Synd vi ikke har opptak ...

- Ti år senere var det lanseringsturné for NJS-albumet "Get It On" på sommeren '76 med Teigen og NJS (se bildene her), og året etter var både NJS og Teigens Popol Ace helt i tétsjiktet i popularitetsavstemninger her hjemme. - I 1978 var vi begge i den norske MGP-finalen, NJS med "Spillemann" og soloartisten Teigen med "Mil etter mil" med den velfortjente seieren. "Resten er historie" som det så fint heter.

- Denne unike mannen har betydd SÅ mye for SÅ mange. Du tenker kanskje ikke over det før du får historikken ramset opp i media i disse dagene. Vi er SÅ mange som bør være - og som er - evig takknemlige.

   Turnéliste NJS med Teigen sommeren 1976

   NJS med Teigen, samme fotosession 1976

Utviklet av Atilla Moen-Duran