Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 09:07:55

Here's to you

02.03.2020
Eigil har skrevet tittellåta til Beatniks nye album; «Here's To You».

Eigil forteller:
 - Jeg hadde et skriveopphold i Berlin i 2017, og "Here's To You" var blant låtene jeg kom hjem med. Svein Finjarn hadde kontaktet meg og spurt om jeg kunne skrive en enkel, up-tempo låt i litt Dave Edmunds-stil. Jeg ringte Svein fra Berlin for å høre om møtet jeg visste han hadde hatt med Duane Eddy for lenge siden, om det kanskje kunne være en innfallsvinkel, inntil jeg tenkte dette kunne være en hyllest til "dem alle". Teksten ble en hyllest til alle gitarheltene vi vokste opp med. Det ble honnør til Chet Atkins, Jerry Reed, Chuck Berry, Hank B. Marvin, Scotty Moore, James Burton, Leo Fender, Duane Eddy, Les Paul, og Jimi Hendrix. Phil Spector har også sneket seg inn.

Jeg hørte Svein og bandet hans første gang da jeg var 13 år, og det er selvfølgelig stas å kunne bidra med originalmateriale til Svein etter alle disse årene. Jeg ble invitert til å bli med på innspillingen med gitar og med to-stemt sang fra Svein og meg, og det er godt å høre at Svein sier seg fornøyd, så fornøyd at "Here's To You" ble første single og nå også tittellåta og åpningssporet på "Here's To You"-albumet. Single-versjonen kan du høre her.

NJS gjorde også sin versjon av "Here' To You" under en konsert på Ullesaker Kulturhus i 2019, du kan se og høre høre den her.

Utviklet av Atilla Moen-Duran