Printed from Eigil Bergs homepage - 21-05-2024 01:05:30

Gitarfest (eller ikke?)

16.03.2020
Gitarfest 2020 gikk nylig ut med info om at Eigil stiller på scenen der for å hylle gitarheltene i "Here's To You". Datoen er 25. april - så ble usikkerheten plutselig stor.

I forrige uke kunne Gitarfest 2020 gå ut med nyheten om at Eigil gjester årets konsert i Litteraturhuset i Fredrikstad lørdag 25. april. Da ble det lagt ut:

GITARFEST 2020 nærmer seg etterhvert med stormskritt! Gjett om vi er stolte over at artisten som presenteres denne uken er selveste EIGIL BERG !

Eigil har vært kapellmester i samspill med stilskapere som Chuck Berry, Scotty Moore og James Burton, for å nevne noen. Disse og resten av gitarheltene har Eigil skrevet om i låta "Here's To You", som i 2020 er tittelsporet på the Beatniks` nye album. Eigil er nok mest kjent som låtskriver og vokalisten bak pianoet i New Jordal Swingers, et band der også GITARFESTEN`s Bjørn Kristiansen og Svein Finjarn har satt sine spor. Drøyt 30 album, senest nå det kritikerroste dobbelt-albumet "Nye spor" (CD 2018 - LP 2019) står på merittlista.
Siden han begynte karrieren som gitarist er det jo ekstra stas å ha ham med!!!
25.april 2020!!!! Billetter: litthusfred.no


- Blant musikerne denne kvelden ble annonsert Georg "Joje" Wadenius som var gitarist og produsent for Åse Klevelands innspilling av Eigils "La faklene skinne", Svein Dag Hauge som var gitar-ansvarlig på Eigils "Alhambra"-album, Svein Finjarn og Bjørn Kristiansen, som mange også kjenner fra NJS, samt Jon Pettersen, Magnus Berg, Jon Thorstensen, Hermund Nygård på trommer og Rino Johannesen på bass.

Men mye har skjedd de siste dagene med avlysninger av kulturarrangementer framover, så hva som skjer 25. april med Gitarfest 2020 gjenstår å se.
   Foto: Ketil MoslåttenUtviklet av Atilla Moen-Duran