Printed from Eigil Bergs homepage - 21-05-2024 01:05:37

Ny konsert med Stephen og Eigil lørdag

21.05.2020
Lørdag 23. mai kl. 20:00 er det duket for ny konsert med Stephen Ackes og Eigil! Opptak fra øvelsen finner du her, og mere til:

Etter den massive responsen fra forrige konsert 9. mai er det nå klart for oppfølgeren "By Popular Demand" lørdag 23. mai kl. 20.00.
Link til konserten vil legges ut på sidene før konserten. Følg med da ...
Kom gjerne med ønsker og oppfordringer.

Les presentasjonen her (under bildet):


Opplev suksessen - Volume 2
Lørdag 23. mai kl 20:00-21:30


Velkommen til en kveld som definerer Elvis Presley som den ultimate "Singer of Songs". Stephen Ackles og Eigil Berg er begge store beundrere av Elvis, noe som også har preget deres musikalske karrierer. Denne kvelden skal herrene kose seg med kjente og mindre kjente perler fra kongens magiske verden. De har begge tolket Elvis i mange settinger, både sammen og med andre artister. De har spilt med Elvis legendariske musikere og de kan mer om Elvis enn det som er normalt for kongens menighet.

EIGIL BERG:
Komponist, tekstforfatter, vokalist og musiker. Han debuterte i 1967 og har siden vært en markant skikkelse i norsk musikkliv, for mange mest kjent som frontfigur i legendariske New Jordal Swingers.
Filmmusikk for "1958", kapellmester for rock'n'roll-legender som Chuck Berry, Scotty Moore og James Burton, drøyt 4.000 konserter, låtskriver for artistnavn som NJS, Åse Kleveland, Trond Granlund, Paal Flaata og Svein Finjarn i tillegg til egne solo-album har satt sine spor.
Etter drøyt 20 album og like mange salgstroféer kom Eigil Bergs mest omfattende og prestisjetunge prosjekt i 2018 med utgivelsen av dobbelt-albumet «Nye spor», der
han presenterte 20 nye titler. «Nye spor» ble belønnet med både femmere og sekser på terningen
fra et samlet anmelderkorps, og Berg kunne kvittere med nye konserter som solo-artist,
men også med gamle samarbeidspartnere som NJS, Trond Granlund, Ingvar Hovland og nå Stephen Ackles.
Berg har også hatt en rekke tillitsverv i norsk musikkliv, bl.a. i TONO, NOPA, GramArt, Spellemannkomiteen, Gramo og Norsk Kunstnerråd.
Eigil Berg mottok Statens Kunstnerstipend i 2003.

STEPHEN ACKLES:
Gjennom 40 år har Stephen Ackles etablert seg som Norges viktigste og mest kjente stemme innen roots-musikk. Med sørstatsblod i venene har han delt sin lidenskap og kjærlighet for rock´n´roll, gospel og blues på en upolert, ærlig og autentisk måte. Han er i besittelse av en av
landets store signatur-stemmer, ren, kraftig og rå på samme tid. Resultatet er like originalt som
det er nostalgisk, og for tiden jobber han med sitt 20. studioalbum.
Hans musikk har alltid vært inspirert av de store legendene, og han har også hatt gleden av å jobbe med storheter som Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Waylon Jennings og Chuck Berry,
for å nevne noen. Han har også vært i studio og på turné med de fleste av Elvis Presley´s musikere, og i Norge var han på turné med sin kritikerroste hyllest til Erik Bye da Korona-viruset la sin klamme hånd over musikkbransjen.
Som en del av The Fab-3 har Ackles sammen med Vidar Busk og Paal Flaata turnert Norge med over 400 hyllest-show til Elvis. Dette har resultert i flere plateutgivelser og glitrende kritikker. Hans tolkning av Satan på Trygdekontoret blir ansett som den beste musikalske TV-opptreden på norsk TV i manns minne.
Det påfølgende albumet «For More Than Only Tonight», åpnet hans musikk for et langt større
publikum, og er av kritikere og fans ansett som hans kanskje beste album gjennom karrieren.Utviklet av Atilla Moen-Duran