Printed from Eigil Bergs homepage - 21-05-2024 01:05:06

En viktig gitar: Maya

29.05.2020
"Kanskje den viktigste gitaren da jeg for alvor begynte å skrive flere låter på 70-tallet", skriver Eigil i Gitar-minner 2

- Før pianoet igjen tok over skrev jeg låtene mine for det meste på gitar. Jeg var 20 da min kjære og viktige Maya-gitar ble en følgesvenn hjemme, på utenlandsturer og etter hvert også på turnéene.
Det var Maya-gitaren som fulgte meg som gatesanger nedover i Europa i '72. En tur som kulminerte i låtskriversammenheng da Maya og jeg kom opp med "Queen Of The Night" i London som en av de første originallåtene. Det skulle bli flere låter ut av dette samarbeidet mellom Maya og meg; "Pearl", "Travelling Song", "Si meg", "Beauty Of Today", "Saturday In Memphis", "Helpless Girl", "Circles", "Ikke se deg tilbake", "Winter Paradise", "Light A Candle", "Stay With Me, Lady", "Railroad Man" og "Toget går", for å nevne noen.
- På tidlig 70-tall var Maya'n med på Utøya i konseptet jeg hadde med Arne Løvlien i Sitting Bull og på politisk markering i Stiv Kuling (med Ivar Hovden). På utallige nachspiel og feriereiser og i flere år også som fast inventar i turnébussen med NJS, der mange nye låter ble øvd inn "tørt" med Maya'n som eneste akkompagnement. Også i platestudio dukket den opp. Det var Maya-gitaren jeg spilte på i innspillinger som "Not Fade Away", "C'mon Everybody" og "Summertime Blues" på 70-tallet.
- I 2011 gjorde Maya-gitaren comeback under videoinnspillingen av "Hyllest" med Trond Granlund. Sjekk ut videoen her
   Maya-gitaren var alltid med ...

   Maya-gitaren var alltid med ...

   Med Maya på nachspiel

   Med Maya på nachspiel

   Gitarbytte med Granberg - Privat jam med Per Granberg, her er det Per som har overtatt Maya'n (1973)

   Maya på NJS-turné 1974 i den første turnébussen: Erik Østerås med Maya'n og Ivar Hovden med sin Yamaha-gitar

    NJS på sommerturné 1974

   Med Maya'en også i 2011 under innspillingen av "Hyllest"-videoen med GranlundUtviklet av Atilla Moen-Duran