Printed from Eigil Bergs homepage - 03-03-2024 01:03:33

«Samlerne»

10.06.2020
Aage Sveum fikk tak i NJS' unike 8-spors kassett, og Alf-Einar Kvalavåg kan nå si det samme. Eigil har skrevet litt om samlerne.

  • NJS' eneste utgivelse på 8-spors-kassett "Rock Machine" fikk noen få hundre eiere da den ble utgitt i 1974. Flere bransjefolk, til og med Phonogram-sjef Mikkel Aas mente at det europeisk-eide Philips ikke ga ut dette amerikanske formatet, inntil Audun Tylden kunne bekrefte det motsatte, det var han som i sin tid både klargjorde og redigerte denne NJS-utgivelsen.
  • Da NJS-katalogen etter hvert fikk sin samlerverdi, var denne kassetten et av klenodiene det ble jaktet på i mange år. Da NJS spilte i Hamar i 2007, fikk vi besøk bak scenen av en stolt Aage Sveum som kunne posere sammen med John og meg med sin nyanskaffede 8-spors-kassett av "Rock Machine".
  • Mange år senere kunne Alf-Einar Kvalavåg også vise fram "troféet" etter lang tids søk. Alf-Einar kunne også vise fram NJS' Italienske og Be-Ne-Lux-utgivelse "Hurt"/"Railroad Man" fra 1977 - MED COVER. Den samme Alf-Einar donerte meg til og med en afrikansk utgave av denne med afrikansk etikett og cover - jeg visste ikke at den fantes engang!
  • Blant andre samlere der ute vet jeg at Mike d'Abo, vokalist og låtskriver i Manfred Mann, for noen år siden etterlyste den første singlen jeg spilte inn, Morgans' versjon av hans "Trouble And Tea" fra 1967.
  • At den andre Morgans-singlen "Eilas" fantes med to litt forskjellige covere ble godt profilert av willy b. i magasinet "Platesamleren". Se artikkelen hans her
    Aage Sveum med 8-spors-kassetten av NJS' "Rock Machine" sammen med Eigil og John etter NJS-konsert på Hamar i 2007.

    Alf-Einar Kvalavåg med samme 8-spors-kassett

    Alf-Einar med den europeiske NJS-singlen "Hurt"/"Railroad Man"

    "Rock Machine"-variantene (nå utgått) fra samlingen til Alf-Einar Kvalavåg.

    Kjekt med to eks. når det er snakk om "limited edition". Alf-Einar var tidlig ute og sikret seg dubletter av dobbelt-LP'en "Nye spor" på releasedagen. Nå er den utsolgt ...

    Forsiden på "Platesamleren" nr. 87 (2005) med Morgans i godt selskap


Utviklet av Atilla Moen-Duran