Printed from Eigil Bergs homepage - 29-09-2023 04:09:15

Konserten med Ingvar og Eigil

04.07.2020
Det ble en stemningsfull sommerkonsert i Kristiansand 27. juni der Eigil opptrådte sammen med Ingvar Hovland. Eigil har skrevet noen ord:

- Lydhørt publikum, fin stemning og godt å kunne spille for folk igjen.
Fint å kunne dele scenen med Ingvar igjen, det er første gang på lenge, de siste gangene har jo vært i Egersund kirke ni år på rad og på Nye spor-releasen i Oslo i 2018.
I denne konserten ville jeg ramme inn mine bidrag med New Orleans-inspirert pianomusikk, først med "Svart magi" før det hele ble rundet av med Ray Charles' "Mess Around".
"Mess around" var forresten også opptaksprøven Jamie Foxx måtte gjennom før Ray Charles godkjente ham til hovedrollen i filmen Ray i 2004. (Anbefales fortsatt veldig! Se den!)
Ingvar og jeg hadde nettopp fått med oss Keith Hensmans tre timers dypdykk i Bob Dylans lange karriere dagen før, det var nok av anekdoter i tankeboksen rundt annonseringen av "Min kjærlighet til deg", også med tanke på Dylans nye utgivelse, nå når mannen nylig passerte 79 år!
Alhambra-albumet ble representert med "Queen Of The Night", som mange nå kjenner som "Long Distance Man", og "Hyllest" fra Låtskriver-albumet ble i tillegg utsmykket med tilløp til allsang i "omkvedet" som selvsagt ga ekstra god stemning.
Men det var jo Nye spor-albumet som fikk størst fokus. Ingvars prisbelønte "Vis vaktene hjem (En drøm)" åpnet Nye spor-avdelingen, og jeg får mer og mer sans for denne sterke
teksten, særlig når jeg får framføre den for et så lydhørt publikum som vi ble velsignet med under denne konserten. I løpet av avdelingen vår hadde jo Ingvar også sine innslag med både humor og ettertenksomme betraktninger, senere på kvelden også med tanker rundt sine egne tekster under egne avdelinger fra scenen.
Når Ingvar og jeg nå først var på samme scene, fikk vi gjentatt "duetten" i "Langs veien", slik vi tidligere hadde gjort den i kirkerommet, og "Sigøyner", som etter hvert har seilt opp blant mine favoritter på albumet, fikk også sin framføring denne kvelden. Blant flere oppfordringer ble applausen besvart med "1958" som ekstranummer.
God lydtekniker, gjestfri arrangør, et nydelig publikum i tillegg til bandet Meadow som vi delte kvelden med, sørget for en fin sommerkveld i Kristiansand.
Vi trivdes her ...
Et lite utdrag av "Mess around" kan du høre her


   Fra scenen.Utviklet av Atilla Moen-Duran