Printed from Eigil Bergs homepage - 29-09-2023 04:09:27

Pianoutgaven av Morgans

01.10.2020
Etter suksessen med "Eilas" i '68 hadde Morgans en periode med både piano og orgel på scenen. Eigil skriver om sterke "pianominner" fra denne perioden.

- Drømmen var å få spille piano også fra scenen i bandsammenheng, og jeg gikk til innkjøp av et Malmsjø Eloge piano, et ordentlig akustisk piano som faren min bygde kasse til og som vi bærte med oss inn på scenen og satte mikrofon nedi. Per Bråten hadde Hammond B3 med Leslie-kabinett med ganske fet lyd og med mitt akustiske piano i tillegg kom lydbildet nærmere et av de store britiske forbildene; Procol Harum. Dette var mot slutten av 1968 og starten på 1969. Jeg snakket med Lasse Hafreager om denne perioden da vi spilte sammen for et par uker siden, og Lasse kunne fortelle at han var på konsert med denne Morgans-besetningen i Porsgrunn i 1969. Det var nok på denne konserten jeg måtte ty til Bechstein-flygelet på stedet, siden tangentene på mitt Grøndahl-piano var "frysi fast" !!!
Og jeg har tatt vare på set-lista vi spilte på disse konsertene:

  1. Help (et eget, ganske annerledes og rolig arrangement av Beatles-klassikeren fra 1965)
  2. Stantia's Song (egen låt fra Morgans' 3. single)
  3. Eilas (egen låt fra Morgans 2. single)
  4. Repent Walpurgis (hentet fra Procol Harums debut-album, ispedd Prelude No 1 in C major from JS Bach's 48 Preludes and Fugues, Book I.)
  5. Hush (en Joe South-original, først spilt inn av Billy Joe Royal, senere også av Deep Purple)
  6. Feelin' Alright (Dave Mason-original hentet fra andre-albumet til Traffic)
  7. Looking Back (både John Mayall og Spencer Davies hadde denne, tror nok vi henta vår versjon fra Spencer Davies)
  8. Blues-jam i G (åpent for improvisasjon der og da)
  9. Lonely (egen låt fra Morgans' 3- single)
  10. Land of a 1000 Dances (Wilson Pickett-klassiker som mange av banda spilte på denne tida, denne kunne ta stadig nye uanede vendinger som avslutningsnummer under disse Morgans-konsertene)
I tillegg husker jeg at "Here We Go Round The Mulberry Bush" av Traffic (fra repertoarlista til Morgans' forrige besetning) nesten gikk videre til denne setlista, men det ble med de 10 jeg nevner over.
   Morgans øver på Akershus Festning høsten 1968: Per Bråten (orgel), Arne Løvlien (bass), Eigil Berg (piano), Nils B. Kvam (gitar), Ole Jacob "Jacken" Edna (trommer) - Foto: Tom Sunde

   Foto: Svein Boye Andersen

   Foto: Robert Meyer (fra Meyer-utstillingen "Icons of the 60'ies")

   På scenen bak pianoet med Morgans høsten 1968Utviklet av Atilla Moen-Duran