Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 09:07:54

NJS' Hot Line jubilerer

08.10.2020
NJS på sitt mest rocka: Bandets 13. album ble utgitt 8. oktober 1980.

Eigil har noen minner fra Hot Line:
- Husker jeg kicka veldig på dobbelt- albumet 4 Way Street med Crosby, Stills, Nash and Young, der vi etter å ha blitt levert nydelig rocka stemninger så blir servert en effektfull kontrast med den helakustiske lavmælte "Find the Cost of Freedom" med kun flerstemt sang og ak-gitar. Dette var idéen jeg tok med til "Quiet Part Of The City", der Svein, Håkon og jeg leverte flerstemt sang bare til akustiske gitarer etter en plateside med fullt trøkk.
- Den legendariske "rock-arkeologen" willy b. som jeg hadde en del med gjøre på denne tida, mente "Close To Madness" var et høydepunkt blant originallåtene mine så langt. Stas det, å få en sånn attest fra en mann som willy b. på en låt som også var en egen favoritt. Her må jeg vel innrømme at Mott The Hoople var et band jeg hadde hørt på. "Close To Madness" dukket seinere opp på det digitale albumet NJS-LIVE! i 2014, og nok en live-versjon av "Close To Madness" ble foreviget under en TV-konsert våren 1981. Sjekk ut det opptaket her.
- Ingen singler, ingen norskspråklige varianter og derfor heller ingen Norsktoppnoteringer på titler fra Hot Line, men "The Pain" plasserte seg på Europatoppen. Likevel skjønner jeg at mange setter Hot Line høyt i NJS-katalogen. Og selv om NJS var kreditert som produsenter her, må jeg gi honnør til tekniker Svein Engebretsen for lyden på skiva. Svein jobbet i Talent Studio, der også Hot Line ble innspilt, for øvrig det siste albumet med denne klassiske NJS-besetningen med herrene Hovden, Kolloen, Berg, Finjarn og Vellesvik.
- "Ridin' In The Race", åpningssporet på Hot Line, har også vært på NJS-repertoaret i seinere år. En live-innspilling for NRK-TV finner du her.
- Ivar kjente kunstfotografen Jim Bengston fra Ragnarock-coveret til Undertakers, og kontaktet Jim for bildene også til Hot Line (det var samme Bengston som hadde omslagsbildet på Movin' On noen år senere.
- Året etter utgivelsen kunne platedirektør Audun Tylden overrekke bandet salgstroféer for Hot Line under bandets konsert i Oslo Konserthus desember 1981.
   Foto: Jim Bengston

   Foto: Jim Bengston

   Håkon og Eigil på scenen 1981

   Avisinnrykk: "Etterspørselen har skapt leveringsvansker"

   Platedirektør Audun Tylden overrekker salgstroféer for Hot Line under NJS-konserten i Oslo Konserthus 1981

   Hot Line ble sluppet på LP og kassett 8. oktober 1980. I 2009 kom CD-utgaven med bonusspor som opprinnelig var innspilt til albumet, men som ikke kom med på LP-utgivelsen.
Utviklet av Atilla Moen-Duran