Printed from Eigil Bergs homepage - 26-05-2024 23:05:41

«Marshmallow World»

12.12.2020
Gammel innspilling, enda eldre låt, men fortsatt Eigils favoritt fra NJS' Christmas Album. Hør "Marshmallow World" her.

Eigil skriver:
- Tre av mine store helter, Ray Charles, Bob Dylan og Elvis lagde alle sine juleplater. NJS kom også med sitt Christmas Album, et album flere tydeligvis fortsatt har et forhold til. Vi henta inspirasjon fra folk som Brenda Lee, Stevie Wonder, Elvis og Phil Spector, og blant mine favoritter fra disse innspillingene er fortsatt "Marshmallow World".
"Marshmallow World" ble skrevet i 1949 (et godt år!) av Carl Sigman og Peter DeRose, (de samme som skrev bl.a. "Bouna Sera"), og blant de som gjorde den kjent var navn som Bing Crosby, Ella Fitzgerald, Dean Martin, Brenda Lee og selvsagt Darlene Love, som gjorde "Marshmallow World" på Phil Spectors A Christmas Gift For You From Phil Spector. Det var nok Phil Spector- versjonen NJS tok utgangspunkt i, på drøyt to minutter får vi en åpningsfanfare fra strykerne før pianoet setter an groove'n, der også Pete Knutsen har arrangert inn strykere og blåsere og Johan Bergli blåser et forrykende sax-kor. Innspillingen fanger mye av det drivet NJS kunne ha fra scenen på denne tida, jeg synes fortsatt jeg kan høre et band som koser seg i studio med materiale som dette! Her skjer det mye musikk på to minutter og femten sekunder ...
NJS 'Christmas Album kom på LP og kassett i 1978, på CD i 2002 og ble lagt ut digitalt i 2012.

På NJS' nettsider heter det: "MARSHMALLOW WORD" er blitt et inferno av lyd i Christmas Album's største produksjonsnummer. Her er strykere, blåsere og alt hva NJS fant av instrumenter i studio samt en forrykende saxofonsolo av Johan Bergli. En intens og god swinglåt i beste amerikanske showbiz-tradisjon og en av NJS' beste coverversjoner av en standardlåt.
    NJS 1978 - Foto: Helge Jørgensen

    Eigil med produsent Johnny Sareussen i Rosenborg Studio

    I Rosenborg Studio 1978: Produsent Johnny Sareussen, tekniker Hans-Petter Danielsen, Eigil og John

    NJS' Christmas Album - LP: 1978 - CD: 2002 - Digitale plattformer: 2012Utviklet av Atilla Moen-Duran