Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 09:07:30

Godt nytt år!

30.11.2020
Eigil ønsker alle et godt og mer "normalt" år i 2021, og benytter anledningen til å skrive litt om 2020, året det ble så merkelig stille ...

- Som låtskriver er jo heimen en helt ok arbeidsplass, men en "avstikker" til scenen og framføringer for et publikum har jo vært en kjærkommen adspredelse opp gjennom så å si alle år. Unntatt i 2020, året med avlysninger og utsettelser av både inngåtte kontraktavtaler og annet som var underveis.

Men det ble da noe:
- Etter å ha lagt ut to enkeltvideoer av "Disney-jul" og "Till The Song Is Gone", valgte Trond Granlund og jeg å legge ut hele den siste konserten vi gjorde på Josefine Visescene, to lange avdelinger i sin helhet.
- Det ble fire direktesendte streamingkonserter sammen med Stephen Ackles i sommerukene som også  ble lagt ut på nettet.
- Et lite innslag i Dalane Bluesfestival da Jørun Bøgeberg inviterte meg inn i programmet.
- Opptreden på scenen med Beatniks i anledning CD-release.
- Konsert med Ingvar Hovland for et begrenset antall publikummere i Kristiansand.
- Opptreden under Lørenskogkonserten som markerte 70 år for Granlund.

- I tillegg innlemmet Åse Kleveland "La natten bare falle" på sitt nye album På frihjul dette året. Sangen ble først utgitt på Nye spor i 2018.
- Og Finjarn med sitt Beatniks ga ut "Here's To You" som tittellåt på sitt siste album, en låt jeg skrev spesielt for Svein med hans gitar-historikk i tankene.

- Med NJS ble det avlysninger både på det som var avtalt med kontrakt og det som var under planlegging, både publikumskonsert og streamingkonsert, noe som resulterte i at 2020 ble første år i NJS' lange karriére uten en enste konsert.

- Men jeg har da fått skrevet en god del nytt som jeg håper får se dagens lys i det nye året. Det jobbes også med et par konkrete prosjekter som jeg ikke tør gå ut med enda, mye avhenger selvsagt av hvordan pandemien kanskje fortsatt vil sette begrensninger.

- Så må vi da kunne håpe på en viss "normalisering" for oss alle i 2021, og jeg må få benytte anledningen til å ønske alle et fint og godt år i 2021.
   Foto: Helge Jørgensen


Utviklet av Atilla Moen-Duran