Printed from Eigil Bergs homepage - 26-05-2024 21:05:52

Perioden med Kawai-flygel

21.01.2021
Sterke pianominner fra 1983 da det nye Kawai-flygelet ble godt profilert, også på TV. Sjekk ut urframføringen av "Nobody's Fool" her. Eigil har skrevet noen ord.

- I 1983 tok Grøndahl kontakt og lurte på om jeg ville profilere det nye Kawai-flygelet deres.
Jeg var mer enn klar for noe annet enn Helpinstill-pianoet jeg da hadde hatt på scenen de siste par åra, så jeg takket ja. Og Grøndahl fikk uttelling. Det var avisoppslag både fra Momarkedet og Oslo Konserthus der jeg tydelig satt bak Kawai-flygelet, og det var TV-opptak til etterfølgeren av "1/2 sju"-serien.
Det nye TV-programmet skulle hete "I ruta", og NJS skulle stå for musikkinnslagene.
Vi hadde vignetten, og vi gjorde NJS-originaler som "Før lyset brenner ned", "Tornerose", "Eventyr" og "Myk landing" i tillegg til rock'n'roll-klassikere som "Promised Land", "Return To Sender" og "Maybellene". Sjekk ut "Maybellene" med nok et forrykende gitar-kor fra Bjørn.  
Nyttårsaften 1983 ble det siste programmet vårt sendt, og vi benyttet anledningen til urframføring av både "Nobody's Fool" og "Love Going Blind" fra det kommende "Movin' On"-albumet. Det var da vi også backa Lillebjørn i "Alexander Kiellands plass" og "Haba Haba".
Men Kawai-flygelet hadde et stort drawback. I motsetning til Yamaha-flygelet var det ikke oppdelt i to kolli og derfor tilsvarende blytungt å bære. Jeg fortalte Grøndahl at jeg måtte få bygget en flightkasse og hadde gode forbindelser der, men de ville stå for kassekonstruksjonen selv. De valgte å bygge inn ekstra space i kassa som ble svær som et hus og utstyrte det hele med ganske små hjul som skulle tåle hele denne tyngden.
For min del fikk Kawai-flygelet ganske kort levetid, men det gjorde nytta inntil jeg gjorde alvor av innjøp av et Yamaha-flygel, og Jahn Teigen overtok Kawai-flygelet.
   Fra TV-opptak høsten 1983

   Fra TV-opptak høsten 1983

   NJS på scenen i Oslo Konserthus 1983

   Avisanmeldelse etter NJS på Momarkedet 1983

   Fra avisoppslag om NJS i Konserthuset 1983

   Bak Kawai-flygelet 1983

   NJS på Momarkedet 1983

   Etter avslutningsprogrammet av "I Ruta" som ble sendt nyttårsaften 1983, der Kawai-flygelet titter fram helt til venstre

   Rock Machine nr. 26, fanzine for NJS-klubben
Utviklet av Atilla Moen-Duran