Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 06:06:21

Ettertraktet flygel

18.02.2021
B.B. King og Jerry Lee Lewis var bare noen av navnene som ville leie Eigils flygel, som etter hvert ble et ettertraktet "klenodium". Eigil deler pianominner fra 80- og 90-tallet.

- På 80- og 90-tallet var det Yamaha-flygelet som gjaldt når NJS var på scenen. Samtidig var det flere utenlandske storartister som hadde på den tekniske "raideren" at de skulle ha et Yamaha CP 80-flygel på scenen.
Tydeligvis ikke så lett å få tak i, så på 90-tallet ble jeg kontaktet av flere konsertarrangører i Oslo om jeg fortsatt hadde et sånt Yamaha-flygel de kunne få leid til diverse konserter ...

- Tom Waits brukte et Yamaha CP 80-flygel på "Christmas Card From A Hooker In Minneapolis" på Blue Valentine-albumet der du tydelig hører den spesielle klangfargen til Yamaha-flygelet i ene kanalen opp mot det streite flygelet i bånn. Jeg prøvde meg med Yamaha-flygelet i studio en gang, men syntes det ble "så langt unna" at jeg foretrakk "The real thing" i studiosammenheng. Men på scenen funka det som ei kule.

- Video: NJS med Yamaha-flygelet i 1990: "Ain't Got No Home" fra Rådhusbrygga i Oslo (og fra digital-albumet NJS - LIVE!)  

- Lydopptak: NJS med Yamaha-flygelet fra 1984: "Promised Land" fra Oslo Konserthus (og fra digital-albumet NJS - LIVE!)
   NJS på Smuget i Oslo 1991; Bjørn, Ivar, Eigil, John og Ole Marius - Foto: Trond Kenneth Larsen

   Bak Yamaha-flygelet 1986 - Foto: Anne Storm Olsen

   NJS i Oslo Konserthus 1987, fra venstre: Bjørn, Ivar, Wallen, Eigil, John -  foto: Bjørn Inge Karlsen

   Oslo Konserthus 1989 

   John og Eigil i utekonsert på Rådhusbrygga i Oslo - 1992

   Bak Yamaha CP 80-flygelet med NJS i Oslo Konserthus 1987 - foto: Bjørn Inge Karlsen

   Samme bilde brukt i avisannonser desember 1988

Utviklet av Atilla Moen-Duran