Printed from Eigil Bergs homepage - 29-09-2023 05:09:23

Med to originaler fra Eigil

11.08.2021
Maj Britt-albumet "Det svinger i meg", med blant annet to originaler signert Eigil Berg og Ivar Hovden, crowdfundes nå blant "Norske Albumklassikere". Sjekk linken

- Maj Britt var gjest da NJS åpnet Grieghallen i Bergen i 1978. Hun hadde da nettopp utgitt albumet "Det svinger i meg" med blant annet "Som bølger slår mot land", en første versjon av Eigils "As Long As Life Goes On" med norsk tekst av Ivar Hovden. Den engelskspråklige originalteksten skulle dukke opp først året etter på albumet "NJS - 10". Den andre Berg/Hovden-originalen på Maj Britt-albumet var "Reiser over havet". På begge disse er det 1978-utgaven av NJS som står for kompet. I tillegg korer Eigil på flere av låtene på albumet.

Norske Albumklassikere pesenterer det hele slik:

Maj Britt Andersen fra Østre Toten er kanskje mest kjent for sine mange plater for barn, men som ung var hun vokalist i dansebandene Bruno og Howards og var med å gi ut to plater med Howards i 1974. I 1975 ga hun ut sin første soloplate "Et lite under", og tre år senere oppfølgeren "Det svinger i meg". Sistnevnte vil vi prøve her. Et kremlag av de aller beste  musikerne backer (Freddy Lindquist, Eigil Berg, Iver Kleive, Svein Finjarn + + +) og låter skrevet av alt fra medlemmer av NJS til Benny Borg og Boz Scaggs. Rett og slett en knallplate.
   Coveret

Maj Britt med NJS i Grieghallen 1978 - Foto: Steiner Døsvik

Utviklet av Atilla Moen-Duran