Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 08:06:54

Here's to you, Svein!

15.11.2021
Svein Finjarn fyller 75 i dag. Eigil gratulerer og har skrevet noen ord ...

- Første gang jeg hørte et beat-band på scenen var da Svein og hans Beatniks spilte på Hovingården i Oslo, og jeg var 13 år.
Svein var gitarhelt på 60-tallet og ble gitarhelt på ny da han begynte i New Jordal Swingers i 1976.
Blant mine favoritter av de mer rocka bidragene Svein leverte til NJS i denne perioden, alle med tekst av Audun Tylden, var titler som "Laugh To Keep From Crying", "Stick Up For Love" og
selvsagt "Last Tango In Chicago", Sveins kanskje mest kjente låt fra NJS-perioden hans. Finjarn/Tyldens "Buzz Around Town" er også en aldri så liten perle fra denne perioden.

Gitartonen Svein kunne levere synes jeg kommer veldig til sin rett i 1980-innspillingen vi gjorde av "Stars"/"Alhambra", sjekk ut den versjonen her.
Selv om Svein slutta i NJS i 1981 sto vi ofte sammen på scenen etter det. Det tok seg kraftig opp da Svein sammen med en annen gitarhelt, Bjørn "Krisa" Kristiansen, i 2014 ble med NJS både
i platestudio og på scenen framover.

Nå sist delte jeg scenen med bursdagsbarnet under jubileumsturnéen, der en drøy halvtime var viet musikk fra Sveins NJS-periode.
Jeg fikk litt Ennio Morricone-feeling da vi gjorde Sveins "Mustang" i et ganske annet arr. enn på skiva, og jeg fikk en ganske annen opplevelse av "Country Girl" da Svein inviterte meg til å
ta lead-vokalen på denne låta som vi gjorde på Close Up i 1977. Av og til kunne jeg få skikkelige "flashback-opplevelser" da Svein og bandet tro til med gamle signaturversjoner av titler som "Istanbul" og "Sabre Dance". Og mot slutten i alle disse oktober-konsertene delte vi vokalen på "Here's To You", hyllestlåta til alle gitarheltene vi vokste opp med.

Så nå er det "Here's to you" også til deg på dagen din, Svein.
 
Gratulerer til deg, og all ære for alle dine år i bransjen.
   Svein og Eigil i siste runde på oktoberturnéen - foto: Marius Mostad

    Fra Beatniks' jubileumsturné oktober 2021 - med bakgrunnsbilde fra  NJS' opptreden i NRK i 1981

   Svein og Eigil i siste runde på turnéen - foto: Marius Mostad

   Fra siste konsert på turnéen: Sunndalsøra

   "Here's to you" -  Rockheims scene i 2016 - foto: Arne Nordtømme
Utviklet av Atilla Moen-Duran