Printed from Eigil Bergs homepage - 28-09-2023 05:09:27

RIBBEjazz avlyst

06.12.2021
Arrangøren melder at årets Ribbejazz der NJS skulle holde årets siste konsert dessverre ikke kan gjennomføres grunnet "sterkt økene koronasmitte i vårt område og nylig pålagte regionale tiltak fra myndighetene".

- Lillestrøm Jazzklubb og Lillestrøm Kultursenter beklager selvsagt sterkt at situasjonen har blitt slik, men håper og tror på forståelse at det faktisk er den langvarige pandemien som nå har fått en kraftig oppblomstring igjen som er hovedårsaken!

Arrangøren skriver videre:

Covid-19 situasjonen og økende smitte i Norge, har ført til at det 3.desember ble innført følgende regionale tiltak, som gjelder i Lillestrøm kommune:

    Antallsbegrensninger for innendørs arrangementer uten faste tilviste plasser med inntil 600 (i kohorter på 200).
    Krav om bordservering av alkohol for serveringssteder og arrangementer som har skjenkebevilling.
    Krav om at alle gjestene har sitteplasser på serveringssteder som har skjenkebevilling.

RIBBEjazz er et mingle-arrangement (en festival) uten faste tilviste plasser. Gjeldende tiltak om begrenset antall publikum i saler og fellesområder, samt nasjonale retningslinjer og råd om å holde en meters avstand til andre, lar seg dårlig kombinere med en festival av vår størrelse og type, som normalt trekker 800-1000 mennesker. Så lenge vi ikke vet hva vi har å forholde oss til på festivaldatoen den 29. desember, blir det helt håpløst både å planlegge og gjennomføre et slikt arrangement.  

Det er derfor med tungt hjerte Lillestrøm Jazzklubb og Lillestrøm Kultursenter har besluttet å avlyse RIBBEjazz 2021, hvor vi i år skulle feiret 15-års jubileum.

Men vi håper og tror at vi kan komme sterkt tilbake neste år!

Vi beklager selvsagt sterkt at situasjonen har blitt slik, men håper og tror på forståelse at det faktisk er den langvarige pandemien som nå har fått en kraftig oppblomstring igjen som er hovedårsaken!Utviklet av Atilla Moen-Duran