Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 14:06:43

Bokhyllest-premiere

17.03.2022
Ingvar Hovland og Eigil hadde premiere på programmet "Bokhyllest" i Egersund Kulturhus 25. februar. Et lite opptak med "Sneen på Kilimanjaro" fra forestillingen kan du se her.

Eigil skriver:

- Hadde ikke Ernest Hemingway skrevet «Big Two-Hearted River» i 1925 og «The Snows On Kilimanjaro» i 1936, og hadde ikke Agnar Mykle skrevet «Lasso rundt fru Luna» i 1954, hadde selvsagt hverken Ingvar eller jeg fått lese «Elven med det store hjertet», «Sneen på Kilimanjaro» eller «Lasso rundt fru Luna». Ingvar hadde da ikke kunnet skrive de tre tekstene med samme tittel, og jeg hadde heller ikke skrevet de tre melodiene. Men nå er de der. Jeg har skjønt at disse tre titlene har nådd ut fra Låtskriver- og Nye spor-albumene til folk der ute som til og med har fortalt at det trigget dem til å lese de respektive av Hemingway og Mykle. Sånt gleder mitt hjerte.

Med disse tre som utgangspunkt plusset vi på med musikk jeg nylig har skrevet til tekster av Arthur Rimbaud og tekster av de to store forfatterne innen låtskriverfaget, Leonard Cohen og Bob Dylan. - Det hele ga mersmak både for Ingvar og meg, og skal vi dømme etter publikumsresponsen, også blant folket i salen ...
   Foto: Anne-Grethe DahlenUtviklet av Atilla Moen-Duran