Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 07:06:17

Urframføring fra Eigil

23.05.2022
En helt ny sang ble framført for første gang av Eigil med kor og band under konserten på Grefsenkollen 22. mai. Eigil har skrevet noen ord ...

 - "Ære til den som æres bør" heter det jo, og her er det mange navn som bør nevnes.
Jeg har skrevet en ny låt, "Livstegn", med tekst av Ingvar Hovland, og søndag 22. mai fikk den sin urframføring under konserten "Musikk i det fri" på Grefsenkollen i Oslo. Erlend Fagertun hadde arrangert sangen for kor, og i likhet med 2019-konserten i Grefsen kirke, var det kammerkoret Utsikten som la seg nydelig bak sangen min. Men nå var det i tillegg et band på plass, et band bestående av Stig Værnes (trommer), Hugo Risdal (gitar) og Thomas Engebretsen (bass). Samme band sto for backing i "Så fin du er", mens Jan-Øyvind Grund Sture igjen bidro på cello i Kristian Lindemans celloarr. på "Elven med det store hjertet".
Olav Knutsen hadde arra korstemmene i "Dagen er forbi" som fikk en slags dobbel framføring, først i solo-versjon fra meg før koret joina, en flott felles-versjon som avslutning.
Så ble det ekstranummer med "Railroad Man" med bare meg og bandet i en versjon som så og si ble tatt på sparket. Honnør til bandet !
    Foto: Fred Leo Antonsen SpicaUtviklet av Atilla Moen-Duran