Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 12:06:34

NJS-konserten i Troms

08.06.2022
En stappfull sal tok i mot NJS da de entret scenen i Troms 27. mai.
Eigil har skrevet noen ord.

- En nyinnøvd "Wheel On The Run" fra Hot Line åpnet for en to-timers festival-konsert med NJS seint på kvelden 27. mai på Hansnes i Troms. Der var countryfestival, må vite, og jeg benyttet lydsjekken til å gjenoppfriske Dylans country-sviske "I'll Be Your Baby Tonight" på sparket. Andre "på sparket-låter" vi gjenoppfrisket var bl.a. "Nadine" og "Goodnight Irene". Det var et såpass "feststemt" publikum at jeg tenkte å droppe "Eilas", før jeg kom i prat med "Heidi" rett før konsertestart, som hadde reist langt med venninne og ønsket seg spesielt "Eilas" denne kvelden. Jeg så hun sto rett foran scenen og kunne hele teksten under dette innslaget da "Eilas" selvsagt kom tilbake på repertoaret og tilegnet henne. Bjørn ønsket seg "Shindig" som også kom i samspill med Svein, og jeg ble nok tatt litt på senga da en av arrangørene plutselig dukket opp på scenen med en flaske champagne og gratulerte meg med dagen. Hvorpå Ole Marius ledet an allsangen i bursdagssangen. Jeg hadde altså bursdag, denne gang på Nordnorsk Countryfestival på Hansnes i Troms. Som forøvrig viste seg fra sin aller beste side, både hva gjalt publikum, mottakelse, billedskjønn natur og strålende vær med knallblå himmel og snødekte fjell.

I tillegg til John, Svein, Bjørn, Ole Marius og meg hadde vi også med vår utmerkede blåserekke Tore Krok Nielsen, Bjørn Asper og Tony Boye Ascanio.

Ser jo på meldingene at Paul Hugo Edvardsen skriver:    

"Jeg har vært på mange konserter med NJS over mange år. Synes den som jeg opplevde i går var en av de absolutt beste, skikkelig trøkk og som alltid svært dyktige musikere. Det gjør seg absolutt med blåserekke. Håper vi får oppleve mange flere år med NJS".

Andre meldinger forteller: "En flott musikalsk opplevelse" / "Heilt topp musikk, og kjempeartig".

På nettsidene til festivalen kan vi lese fra selveste arrangør Jan Harald Pedersen, som kvitterer med "Legendene i New Jordal Swingers er på scenen. For en opplevelse!"

For meg ble det en spesiell bursdag; vekking kl. 06.00 for tidlig avreise til Tromsø, samme dag som utgivelse av ny single "Bære over", så en lang dag i de mest praktfulle naturomgivelser før en to-timers konsert med NJS overfor et takknemlig publikum!
Takk til både arrangør og til publikum  - og til "gutta i bandet"!
   Med festivalarrangør Jan Harald Pedersen

Utviklet av Atilla Moen-Duran