Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 06:06:30

NTB-intervjuet

30.07.2022
Eigil snakker ut til Gitte Johannessen i NTB om nytt album, alderssensur og egne favoritter. Dagsavisen gjengir intervjuet her.

Gitte Johannessen i NTB hadde nylig et dybdeintervju med Eigil som nå er gjengitt på nettsidene til Dagsavisen. Mange har kommentert intervjuet, og Eigil benytter nå anledningen til å utdype dette med alderssensur:

Eigil sier: - Trond Granlund og Jeff Wasserman er bare to av mange kolleger som har samme erfaring som meg. NRK sier at målgruppen til NRK P1 er frem til 35+. De forklarer at det i praksis betyr at de prøver å nå P3-generasjonen og derfor må velge den typen musikk som ble spilt på NRK P3 på 90-tallet.

Eigil fortsetter: - Og da kommer selvsagt alderssensuren inn. Voksne artister som ikke har vett på å pensjonere seg, og som fortsatt skriver og utgir ny musikk faller utenfor av aldersmessige hensyn, uansett kvalitet. Disse artistene kan bli spilt på P1+, men da mest med gamle og allerede kjente innspillinger. Dermed faller den nye musikken deres mellom to stoler.  
    Foto: Helge JørgensenUtviklet av Atilla Moen-Duran