Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 09:07:04

I samspill med Scotty Moore!

11.11.2022
Eigil gjør "Mystery Train" fra scenen med Scotty Moore og D.J. Fontana. Sjekk opptaket fra 1993. Eigil har skrevet noen ord.

- I 1993 fikk jeg oppleve samspill  med Scotty Moore og D.J. Fontana, to av rockens viktigste musikere når det gjaldt å sette denne musikkformen på verdenskartet. Scotty Moore spilte gitar med Elvis Presley fra starten i 1954 og til og med comeback-showet hans i 1968.
D.J. Fontana kom med på trommer i 1956 og ble med like lenge.
Elvis' femte og siste single på Sun Records var "Mystery Train" og ble utgitt på tampen av 1955.   

Paul Simon har kalt «Mystery Train» the best single ever in rock history, og det var gitar spillet til Scotty her som fikk Keith Richards til å sitte oppe en lang natt med Scotty etter en Stones-konsert i iver etter å få lært akkurat det spillet fra Scotty selv. Under konserten vår på Notodden kom dette åpningsriffet på «Mystery Train» fra mannen med samme nerve og intensitet som under lydfestingen i Memphis’ Sun Studio i 1955.

James Burton hadde uttalt i ’83 at det selvsagt var moro å få spille med Elvis på 70-tallet, men at det var Scotty Moore som hadde gjort alle de virkelige klassikerne og danna skole. Keith Richards fortalte om da Elvis slo gjennom og alle ville være Elvis, mens Keith ville være Scotty!
    Repertoarmøte backstage

    På scenen med Scotty Moore og D.J. Fontana

    Under innøving før konserten

    Moore og Fontana med Elvis 1957
Utviklet av Atilla Moen-Duran