Printed from Eigil Bergs homepage - 15-07-2024 09:07:18

BOKHYLLEST på Josefine

05.01.2022
Josefine melder: Onsdag 8. februar blir det BOKHYLLEST - Prosa og sang i skjønn(litterær) forening når Eigil går på scenen der med Ingvar Hovland. Billetter får du her. Her et kutt fra premieren.

I boka "I musikkens tjeneste" forteller Eigil om prosjektet BOKHYLLEST:

- At det var inspirasjon å hente fra de store forfatterne, var noe både Ingvar og jeg hadde fått erfare. Allerede på albumet Låtskriver hadde vi presentert to titler fra Hemingways klassikere, «Sneen på Kilimanjaro» og «Elven med det store hjertet». Denne måten å hente inspirasjon på gikk vi videre med da «Lasso rundt fru Luna», med ideer fra Agnar Mykles tankegods, fant sin plass på albumet Nye spor. Alt dette ga mersmak, og vi begynte å snakke om å vie en hel forestilling til musikk og tekst med dette som utgangspunkt.

I 2022 fikk prosjektet BOKHYLLEST sin urframføring for publikum. Vi kalte programmet for Prosa og sang i skjønn(litterær) forening. Jeg hadde skrevet ny musikk til titler som «Farvel til våpnene» og «Den gamle mannen og havet», og Ingvar og jeg kunne fortelle om de virkelig store forfatterne og om hvordan de kunne inspirere til både nye tekster og ny musikk. Arthur Rimbaud var godt representert, og det var også gjendiktninger og framføringer av de mest litterære låtskriverne som Cohen og Dylan. Jeg håper vi kan gå videre med dette prosjektet, som allerede har fått sin konsertdato i 2023, og jeg leker allerede med tanken om lydfesting for framtidige utgivelser.
Utviklet av Atilla Moen-Duran