Printed from Eigil Bergs homepage - 22-06-2024 08:06:06

Eigils Spector-hyllest

27.07.2015
"Lag på lag" er Eigils hyllest til inspirasjonskilden Phil Spector. Springsteen, Lennon, Stones, Abba og Beach Boys er bare noen få av dem som også ble inspirert av Spectors produksjoner. Hør "Lag på lag" her og les teksten her

I 2001, på NJS-utgivelsen "Indigo", kom Eigil opp med "Lag på lag", en låt som tok for seg fenomenet Phil Spector og hans betydning som produsent. Det var på 60-tallet Spector virkelig fikk satt spor etter seg med låter som "Be My Baby", "Da Doo Ron Ron", "You've Lost That Lovin' Feeling" og "River Deep, Mountain High".
På 70-tallet var han produsent for bl.a. George Harrison i hans "My Sweet Lord", for John Lennon og hans "Imagine", for Beatles' "Let It Be", og senere også for Leonard Cohen og hans album "Death Of A Ladies' Man". Phil Spector's lydbilde ble kalt "Wall Of Sound" på grunn av alle påleggene, og lydbildet hans har også klart inspirert album som Springsteen's "The River" og "Born To Run", Elvis Costello's "Armed Forces", Beach Boys' "Pet Sounds" og flere Abba-produksjoner.
NJS lot seg også inspirere av dette lydbildet, ikke minst i deres cover-versjoner av Spector-klassikere.
   NJS 2001, fra venstre Armand Torp, Eigil Berg, Ole Marius Melhuus, John Kolloen


   "Indigo" ble utgitt på CD og digitalt 2001

Utviklet av Atilla Moen-Duran